Vice ALDE despre proiectul privind Pilonul II de pensii: „Noi oricum am fi împotrivă”

Data actualizării: Data publicării:
varujan vosganian si calin popescu tariceanu_fb vosganian 2

Varujan Vosganian, deputat și vicepreședinte al ALDE, fost ministru al Finanţelor, a declarat luni că nu s-a discutat niciodată în Coaliţia PSD-ALDE despre modificări în legătură cu Pilonul II de pensii, iar dacă totuşi s-ar decide asta, ALDE ar fi împotrivă.

varujan vosganian si calin popescu tariceanu_fb vosganian 2
Sursă foto: Facebook

După opinia mea, proiectul ăsta nu există. Eu nu l-am văzut niciodată. Am auzit că există pe un document de la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, dar eu nu numai că nu l-am văzut niciodată, dar între ALDE şi PSD nu a fost niciodată o discuţie pe tema asta şi dacă ar fi, noi oricum am fi împotrivă. Eu am înfiinţat Pilonul II de Pensii şi are o fructificare destul de bună, are până acum o capitalizare de aproape 45 de miliarde de lei şi este singura soluţie care să atenueze efectele valului demografic al pensiilor, mă refer la cei care acum au în jur de 50 de ani şi care vor ieşi la pensie în 10-15 ani şi care sunt cu merit mai mult decât alţii”, a declarat Varujan Vosganian pentru News.ro.

La sfârșitul săptămânii trecute, înainte să se afle de proiectul trecut pe lista de priorități legislative ale Guvernului Viorica Dăncilă, și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a pledat pentru Pilonul II de pensii, arătând că nu s-a mai discutat în cadrul coaliției la guvernare despre Pilonul II, dar că acesta reprezintă, în opinia sa, supapa necesară și foarte utilă pentru generațiile care urmează să iasă la pensie.

Guvernul României ar intenționa să suspende plata contribuţiilor pentru pensiile administrate privat - Pilonul II - în perioada 1 iulie – 31 decembrie, potrivit unui proiect de lege publicat în programul legislativ al Guvernului României pentru acest an, perioada mai – decembrie. Proiectul care vizează suspendarea plăţii contribuţiilor pentru pensiile administrate privat, Pilonul II, în perioada 1 iulie – 31 decembrie, ar fi o propunere a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP), dar aceasta nu va fi pusă în aplicare, a susţinut, duminică, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. În plus, ea a spus că legea pensiilor va fi pusă în dezbatere la finalul actualei sesiuni parlamentare, cel mai probabil în luna iulie.

Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, a precizat luni, pentru Digi24, că documentul în care se propune suspendarea contribuţiilor la Pilonul II, în a doua jumatate a anului, a fost introdus din greşeală în agenda legislativă a Guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri