Vicepremierul Costin Borc: Un guvern de uniune naţională cu Dacian Cioloș premier ar însemna stabilitate

Data publicării:
costin borc 1

„Cioloş, daca vă fi premier în decembrie sau după alegeri, va fi premierul unui guvern politic. Că va fi monocolor, de alianță sau de uniune națională, rezultatele alegerilor vor demonstra. (Cioloş ar fi bine să ramana premier din toamna?) Da, personal cred”, a spus Costin Borc, vicepremier, ministrul Economiei.

Vicepremierul susţine varianta unui guvern de uniunea naţională din toamnă. Costin Borc spune că ar putea fi soluţia benefică pentru România.

„Nu m-aș feri de ideea unui guvern de uniune națională. Ar putea da stabilitate unor planuri, o putere pozitivă României la negocierile despre Uniunea care va urma”, a adăugat Costin Borc.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara recent că partidul pe care îl conduce nu susţine ideea unui guvern de uniune naţională.

România nu este nici în criză politică, nici în criză economică, nici de altă natură. PSD nu susţine ideea unui guvern de uniune naţională”, a spus el.

Zilele trecute, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a readus în discuţie tema Guvernului de uniune naţională. El spune că la consultările care au avut loc la Cotroceni cu partidele, preşedintele Klaus Iohannis ar fi propus această idee.

Totuşi, Călin Popescu Tăriceanu nu a participat la acest consultări, iar cei care au mers la Cotroceni l-au contrazis şi au declarat că nu s-a discutat despre o astfel de variantă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri