Vicepremierul Dan Barna, chemat la DLAF în ancheta privind proiectele din bani europeni

Data actualizării: Data publicării:
dan barna inaintea unei sedinte de guvern
Vicepremierul Dan Barna. Foto INQUAM Photos/George Călin

Vicepremierul Dan Barna anunță, într-un mesaj publicat pe Facebook, că a fost chemat la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă pentru explicații în legătură cu proiectele de incluziune socială pe bani europeni gestionate înainte ca acesta să intre în politică.

„Am primit o invitație de la DLAF pentru, și citez, “furnizarea informațiilor pe care le dețineți în legătură cu activitatea desfășurată în cadrul proiectului” aflat în verificare. Era foarte bine dacă această invitație nu s-ar fi lăsat atât așteptată - am solicitat chiar eu acest lucru încă din campania de la prezidențiale din 2019, când s-au speculat din păcate enorm de multe neadevăruri în spațiul public”, scrie Barna, în mesajul publicat pe pagina sa de Facebook.

Jurnaliștii de Rise Project au prezentat în 2019 într-o amplă anchetă, date și documente care arată cum proiecte sociale finanțate din fonduri europene gestionate de firma lui Dan Barna au avut același model autohton prin care banii europeni s-au scurs către firme de casă.

În replică, liderul USR a sugerat că articolul apărut are legătură cu candidatura sa la alegerile prezidenţiale și a precizat că toate proiectele realizate de compania în care a activat au fost monitorizate, verificate şi rambursate integral de către autorităţile de management române şi europene.

Anul trecut la DLAF a fost audiată și sora lui Dan Barna.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri