Vicepremierul Daniel Suciu (PSD): Iohannis face totul ca să hrănească electoratul care începe să îi fugă de sub picioare

Data publicării:
daniel suciu inquam octav ganea 20190219225140_OGN_5105-01
Daniel Suciu, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale, a declarat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis este "într-o campanie electorală permanentă", făcând referire la declaraţiile şefului statului cu privire la legea bugetului de stat.

razvan cuc viorica dancila daniel suciu inquam octav ganea 20190219225024_OGN_5070-01
Vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale (dreapta), alături de Cuc - ministrul Transporturilor și de premierul Viorica Dăncilă, a declarat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis este "într-o campanie electorală permanentă" - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

"Domnul preşedinte a venit astăzi la Summit-ul organizat de ministerul pe care îl conduc şi de către Guvernul României. A vorbit despre Preşedinţia României, lăsând cumva să se înţeleagă că este foarte responsabil de lucrurile bune care se întâmplă. Nu, domnia sa a făcut şi face tot ce se poate să ne blocheze. Nu s-a referit nicio secundă la performanţa Guvernului în ceea ce priveşte închiderea dosarelor din Preşedinţia rotativă. Domnul preşedinte face ceea ce pe noi deja nu se mai surprinde. Este într-o campanie electorală permanentă. Ne-a tărăgănat şi ne-a blocat cu bugetul aşa cum ştiţi cu toţii. Domnul preşedinte, ca să evit cuvântul minciună, face tot ceea ce ţine de domnia să îşi hrănească sau să hrănească electoratul care începe să îi fugă de sub picioare dacă e să mă refer la cei de la USR şi PLUS. Trebuie să fie foarte virulent şi foarte violent. Sincer, nu îi şade bine şi cred că este orice, dar mai puţin un preşedinte responsabil", a afirmat Suciu la Parlament, întrebat despre criticile preşedintelui Klaus Iohannis privind legea bugetului de stat pe anul 2019.

Întrebat că dacă PSD nu a întârziat cu bugetul, el a răspuns: "Cu toţii am întârziat".

Ministrul Dezvoltării a criticat şi anunţul preşedintelui Klaus Iohannis că susţine protestul pentru autostrăzi.

"Am văzut o chestiune care trebuia să fie foarte responsabilă din partea preşedintelui, apropo de meciuri şi de ping-pongul domniei sale cu bugetul, a ales să spună #şîeu. Eu spun că Guvernul României astăzi, cred că la ora 12,30, prin ministrul Transporturilor, demarează primul tronson al autostrăzii Moldova prin centura de patru benzi a Bacăului şi cred că orice politician responsabil ar trebui să fie puţin mai introspectiv să vadă dacă a fost într-o poziţie de demnitate publică şi a făcut ceva pentru a avea România autostrăzi, iar dacă background-ul este pozitiv abia atunci poate să acuze pe ceilalţi. România şi Guvernul României fac tot ceea ce este nevoie ca să demarăm construcţia de autostrăzi. Veştile sunt bune. Începem astăzi cu Bacăul. Nu vreau să discut despre populismul preşedintelui care a semnat pentru prima oară un proiect de lege care a fost aprobat în Parlament şi lucrurile vor fi în regulă pentru că ne dorim foarte mult să performăm şi în acest domeniu", a afirmat Suciu.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat vineri faptul că legea bugetului de stat pe 2019 nu a fost reexaminată de Parlament, ajungând neschimbată la promulgare, şi a acuzat PSD de rea voinţă.

"PSD a picat şi ultimul test al responsabilităţii. Legea bugetului de stat pe care am retrimis-o Parlamentului pentru corectarea gravelor erori din conţinutul său a ajuns la promulgare neschimbată. O singură zi - atât a alocat PSD în Parlament pentru reexaminarea unui proiect atât de important pentru ţară. Este nu doar o crasă lipsă de seriozitate, este de-a dreptul rea voinţă refuzul PSD de a repara un buget care în mod evident va genera efecte negative în economie, resimţite, din păcate, de cetăţeni. Mi-aş fi dorit să promulg un buget bun pentru România şi pentru români. Nu a fost să fie", a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că îi susţine pe cei care vor protesta vineri sub sloganul "România vrea autostrăzi" - "#şîeu".

"În legătură cu protestul care se desfăşoară astăzi, la ora 15,00, un protest pentru autostrăzi, vreau să ştie protestatarii că sunt alături de ei #şîeu", a declarat Iohannis.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Declarația surprinzătoare a lui Randi: "Nu am iubit niciodată. Nu e greu să trăiesc așa". Nu crede nici în...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Keanu Reeves și iubita lui, Alexandra Grant, fotografiați când se sărută. Starul din „Matrix” pare să-și fi...