Vicepremierul Stănescu despre violențe: O bătălie între statul de drept şi tentacule ale statului paralel

Data actualizării: Data publicării:
PAUL_STANESCU_171016_BP_STANESCU_PAUL_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepremierul Paul Stănescu a vorbit, sâmbătă, referindu-se la incidentele violente de la protestele din Piaţa Victoriei, despre „forţele oculte ale statului paralel”, el catalogând ceea ce s-a întâmplă drept „o bătălie” care face dintr-un „război ce va continua” şi a cărei miză este schimbarea Guvernului.

PAUL_STANESCU_171016_BP_STANESCU_PAUL_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepremierul Paul Stănescu a afirmat sâmbătă, la România TV, că mitingul diasporei a fost unul „neautorizat, dar foarte bine organizat”, catalogând manifestaţia drept „o bătălie între statul de drept reprezentat prin organelle sale, organismele sale legale, şi tentacule ale statului paralel”, el susţinând că miza acestuia este al doilea mandat de preşedinte al României pentru Klaus Iohannis.

„Tot acest război a început, asta a fost o bătălie importantă, nu cred că a câştigat-o cineva. Dar războiul va continua, pentru că ce se vrea de fapt, care e ţinta? Demisia acestui Guvern. Un guvern care din punct de vedere economic şi social în toată această perioadă a făcut foarte multe lucruri. Chiar pot spune că se merge mai departe, (..) Ne putem aştepta ca forţele oculte din această ţară care susţin statul paralel să meargă pe aceeaşi cheie, nu contează dacă mor oameni, dar acest guvern trebuie să cadă şi preşedintele Iohannis să aibă un al doilea mandat”, a afirmat Paul Stănescu.

Întrebat dacă Guvernul va rămâne în funcţie, Stănescu a evitat un răspuns tranşant, spunând că face „un singur apel - la calm şi la echilibru pentru toate părţile” şi că îndeamnă toate instituţiile statului şi forţele de ordine „să-şi facă datoria aşa cum trebuie pentru a apăra statul de drept şi valorile” acestuia.

El a mai spus că „Guvernul României trebuie să-şi facă datoria pentru că este un guvern ales prin cel mai democratic mijloc, votul, iar cei care protestează în această ţară poa să meargă la vot şi în 2020 votul să ne spună cine va conduce aecastă ţară”.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri