Vicepreședinte al PSD: „Și eu simt nevoia uneori să ies în Piața Victoriei”

Data actualizării: Data publicării:
robert negoita parchetul general_Inquam Photos Octav Ganea

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 și unul dintre vicepreședinții PSD, admite, într-o postare pe contul său de Facebook, că și el simte „nevoia” de a ieși în Piața Victoriei, fiind nemulțumit de cel puțin două lucruri, unul fiind „lipsa transparenței în ceea ce înseamnă cheltuirea banului public și în ceea ce ține de procesul decizional”.

robert negoita parchetul general_Inquam Photos Octav Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Citiţi şi: De ce îl detronează baronii pe Dragnea

Primarul sectorului 3 revine cu aceste precizări într-o postare-replică dedicată colegului său de partid, deputatul Liviu Pleșoianu, care l-a criticat pentru declarația potrivit căreia oamenii care ies în Piaţa Victoriei sunt aceia care au rămas fără speranţă, iar aceasta se întâmplă din cauza unora care nu-şi fac treaba sau şi-o fac prost.

„Constat că declarația pe care am făcut-o recent, referitor la românii care protestează în Piața Victoriei și despre care spuneam că sunt în stradă fiindcă unii ticăloși nu își fac treaba sau nu și-o fac așa cum ar trebui, a trezit și interesul unui prezidențiabil, mai precis al domnului Liviu Plesoianu. Am citit opinia dumnealui și vreau să îi răspund, cu atât mai mult cu cât, domnia sa se dorește Președintele țării, deci reprezentantul tuturor românilor. Stimate domnule Pleșoianu, cetățenii care protestează în Piața Victoriei sunt români. Adică, tocmai oamenii cărora vă doriți să le fiți Președinte. În calitate de primul om al unui stat, așa cum vreți să ajungeți, sarcina dumneavoastră este să îi reprezentați echidistant și corect pe toți cetățenii respectivului stat. Mai mult, să nu semănați ură și nici să nu încurajați un comportament care să ducă la dezbinare”, îi răspunde Negoiță lui Pleșoianu.

În continuare, vicepreședintele PSD vine cu o mărturisire surprinzătoare: „Da, și eu simt nevoia uneori să ies în Piața Victoriei”. Negoiță precizează și două motive pentru care ar face acest lucru: „1. lipsa transparenței în ceea ce înseamnă cheltuirea banului public și în ceea ce ține de procesul decizional, 2. lipsa unui cadru legislativ coerent și clar, care să ne ajute să ne facem treabă fără blocaje, în mod transparent, rapid și corect”.

În urmă cu o săptămână, primarul sectorului 3 a declarat: „Oamenii care ies să se bată în Piaţa Victoriei din punctul meu de vedere sunt aceia care au rămas fără speranţă, iar treaba asta se întâmplă din cauza unor ticăloşi care nu-şi fac treaba sau o fac prost”.

În replică, joi, deputatul Liviu Pleșoianu a scris: „1. Fie dvs. nu vă mai considerați primar PSD și tocmai ce ne-ați anunțat că ați aderat la ideologia #Rezist (...); 2. Fie vă considerați în continuare primar PSD și tocmai ce ne-ați anunțat că vă regăsiți în propria teorie: «ticăloşi care nu-şi fac treaba sau o fac prost...». Vă rugăm să clarificați situația”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri