Sari la conținut
News Alert

Vicepreşedinte PSD: Nu e o lovitură de stat. Nu organizăm contramanifestaţii

Proiectele privind graţierea şi modificarea Codului Penal „ar trebui prezentate cât mai pe larg şi pe înţelesul tuturor”, a spus vicepreşedintele PSD Mihai Chirica la RFI. În plus, primarul municipiului Iaşi nu crede că manifestaţiile din ultimele zile şi participarea preşedintelui Klaus Iohannis la mitingul de duminică din Bucureşti reprezintă un început de lovitură de stat, aşa cum a spus Liviu Dragnea.

PTgwMCZoYXNoPWIyZjVjN2QxMzAwNDU3MDMxNjdlNmQ3MjdkZGNlZWU4.thumb

Mihai Chirica nu crede în teoria avansată de Liviu Dragnea: „Nu cred că asistăm neapărat la o lovitură de stat. O lovitură de stat în primul rând se programează de cei care vor să preia puterea. În momentul de faţă, nu s-a arătat neapărat o structură care vrea să preia puterea. Prin urmare, e un val de emoţie”.

Vicepreşedintele PSD consideră că prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis între manifestanţi „nu a fost potrivită, pentru că nu putea aduce un element de discuţie între să spunem tabere, dacă putem vorbi despre tabere, ci dimpotrivă, a incitat o parte dintre manifestanţi, astfel încât pe acest fond nu se poate ajunge la o exprimare reală a unei democraţii”.

Mihai Chirica subliniază că „PSD cu siguranţă nu va organiza contramanifestaţii, ăsta-i un lucru cert, motiv pentru care nici nu cred că se va pune vreodată în discuţie acest lucru. Sigur, la nivelul conducerii centrale se va lua o decizie în acest sens şi probabil că în zilele următoare va fi făcută publică”.

De asemenea, vicepreşedintele PSD cere o dezbatere pe tema graţierii şi a modificării Codului Penal.

„Eu cred că ar trebui să fie prezentate cât mai pe larg şi pe înţelesul tuturor, acele elemente care pot aduce discuţii interminabile poate şi care pot stimula opinia publică într-un sens negativ trebuie modificate în consecinţă. Trebuie făcută o analiză cât se poate de raţională, pentru că nu România a inventat legea amnistiei (...), trebuie văzut până unde, dacă este imperios necesar şi dacă trebuie adoptată soluţia aceasta sau una care să împace spiritele”, a precizat el.

Nu este prima dată când Mihai Chirica are o poziție publică ce iese în evidență.

În decembrie anul trecut, când președintele Klaus Iohannis trebuia să ia o decizie în ceea ce privește desemnarea lui Sevil Shhaideh în funcția de prim-ministru, primarul ieșean a considerat că Shhaideh este o propunere nepotrivită pentru această funcţie.

„Dacă mă întrebaţi ca cetăţean nu cred că este cea mai potrivită, dacă mă întrebaţi ca primar, crescut lângă statuia lui Ştefan cel Mare, este nepotrivită”, a spus el.

Citeşte şi: Ce urmărește Dragnea? Președinte. Anul acesta!

Pe aceeași temă