Victor Ciorbea: Traian Băsescu are mână bună la femei în politică

Data publicării:
victor ciorbea elena udrea

Deputatul PSD Manuela Mitrea a spus că salută declarația lui Traian Băsescu și a menționat că președintele a avut mulți colaboratori de sex feminin.

„Nu cred că a făcut-o de dragul de a face o declarație care să dea bine în presă. A mai spus că umanizează, îi dau dreptate 100%, cred că reușim să umanizăm puțin viața politică. Despre oportunitatea unei candidaturi femeie acum la președinție eu cred că ne grăbim. Este devreme pentru România. Când consideră eu că va fi momentul, oricând poate fi momentul, dar așa cum văd eu electoratul nu cred știu când va fi fremea asta”, a spus Manuela Mitrea, care a adăugat că pentru funcția de prim-ministru „suntem pregătiți”, pentru a fi ocupată de o femeie.

„Politica e o meserie destul dură și cere foarte multe sacrificii. Chiar și atunci când există femei care au un capital politic important apar piedici. Vă amintesc că Mona Muscă era foarte bine cotată în sondaje. Cred că femeile în politică pot să facă mult mai bine lucruri decât noi bărbații”, a spus deputatul PDL, Alexandru Nazare.

„Sigur că președintele Traian Băsescu are mână bună la femei în politică. Pledoara pe care a făcut-o cred că lasă loc deschis într-o singură direcție. Nu ne mai punem întrebarea pe cine vrea să susțină. Ne răspunde el însuși. Ghici ciupercă ce-i. Tot Afrodita este răspunsul, adică Elena Udrea”, a susținut fostul premier al României, Victor Ciorbea.

„Politica ar trebui să fie suficient de civilizată încât să permită accesul acelei jumătăți din populația României, care este în mod evident foarte mult dată la o parte din marile funcții executive sau alese. Cred că problema de a promova prezența femeilor chiar și în felul în care a făcut-o Traian Băsescu în mod paradoxal joacă dublu. Pe de o parte în sensul mesajului prim: e bine să avem femei în politică să susținem pe cineva la președinție, dar pe de altă parte sugerează în mod implicit că avem o problemă care nu se va rezolva așa de simplu. Nu cred că electoratul român este pregătit să admită că o femeie poate să facă sacrificiile de a lăsa la o parte familia. Stereotipul aplicat femeii în politică este că o femeie în mod inevitabil va sacrifica altceva. De ce nu e acest stereotip și în cazul bărbaților? Asta e de fapt problema, de ce se aplică un dublu standard”, a considerat politologul Raluca Alexandrescu.

Manuela Mitrea admis că are o părere bună despre Elena Udrea și și-a întărit această părere când Udrea a putut să nu se lase înfluențată de vorbele urâte care se auzeau din sală și să susțină discursul în continuare.

„Ce se întâmpla atunci în sală chiar nu ne onora”, a adăugat deputatul PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că femeile umanizează politica și că se apropie vremea unei candidaturi a unei femei la Preşedinţia României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri