Victor Ponta a cheltuit 3,6 milioane de lei pe deplasări externe

Data publicării:
ponta

În 2013, Victor Ponta a cheltuit peste un milion de lei cu deplasările externe. Intră aici biletele de avion, cazarea şi diurnele.

A făcut un turneu în cele mai importante ţări din Asia, dar a mers şi în Statele Unite, în încercarea de a găsi parteneri pentru proiectele prioritare ale Guvernului.

Fără prea mult succes însă. Chinezii n-au mai vrut să facă autostrăzi în România şi au renunţat la construirea şoselei de mare viteză Comarnic-Braşov, chiar înainte de depunerea ofertelor finale. Iar în Azerbaijan, Victor Ponta a fost refuzat de oficialii SOCAR, cărora le propusese să preia Oltchim.

Am fost interesaţi mai demult, însă aşa cum am discutat astăzi, propunerea României a venit prea târziu, când deja cumpărasem rafinăria din Turcia”, a declarat Elshad Nassirov, vicepreşedinte SOCAR.

O sumă considerabilă a cheltuit fostul premier şi în ultimul an de mandat: peste 975 de mii de lei.

2015 a fost marcat de vizitele făcute în Arabia Saudită, Qatar, Kuweit şi Emiratele Arabe Unite. Acolo, Victor Ponta a încercat să atragă investitori pentru TAROM şi Aeroportul Bucureşti, care ar trebui extins. Niciun partener nu s-a declarat însă interesat.

În total, Victor Ponta a cheltuit 3,6 milioane de lei pe deplasările externe, de peste două ori mai mult ca fostul premier Emil Boc, care a avut un mandat aproape la fel de lung.

Şi când vine vorba de cheltuielile de protocol - adică mesele oficiale, cadouri şi flori - Victor Ponta a fost mai generos decât Emil Boc, însă aici diferenţele sunt mult mai mici. La acest capitol, putem spune că Mihai Răzvan Ungureanu conduce clasamentul. A cheltuit peste un milion de lei în mai puţin de trei luni de mandat, aproape jumătate din cât a cheltuit guvernul Boc în trei ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri