Victor Ponta, acuzat de presiuni în cazul Nana

Data publicării:
Traian Basescu Victor Ponta colaj

E politic pentru că a avut ca punct de pornire o anchetă parlamentară - este apărarea fostului președinte, acuzat că a încălcat independența justiției printr-o postare pe Facebook referitoare la ancheta penală privind retrocedările de terenuri din comuna Nana.

Inspecția judiciară va face propria investigație în legătură cu declarațiile lui Traian Băsescu.

„Eu am făcut referire la acțiunea Parlamentului. De acolo a pornit scandalul Nana”, a declarat Traian Băsescu.

„A fost o acțiune politică inițiată de premier, materializată printr-o comisie parlamentară. Comisia parlamentară nu înseamnă o acțiune politică”, a mai spus fostul președinte.

Întrebat dacă consideră că nu a afectat independența justiției prin declarațiile sale, fostul președinte a răspuns că nu. „Categoric, nu! Și dacă domnul Nițu consideră că a venit vremea în care nimeni să nu îndrăznească să mai exprime un punct de vedere că dânsul are sensibilități, îl anunț că nu voi ține cont de sensibilitățile sale, mai ales când minte”, a mai spus fostul președinte Traian Băsescu. 

Fostul preşedinte a scris, sâmbătă, pe Facebook, că îi pare rău pentru cele 127 de familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010, arătând că aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva sa.

Parchetul General a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să verifice dacă aceste declarații încalcă independența justiției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri