Victor Ponta: „Am auzit această frază de la 100 de PSD-iști: Da, ne e rușine cu Dăncilă”

Data publicării:
dragnea ponta

Fostul premier Victor Ponta susține că a stat de vorbă cu mai mulți parlamentari PSD care i-au spus că nu au vrut să voteze moțiunea de cenzură depusă de USR+PNL+PMP pentru că se temeau să piardă guvernarea în favoarea PNL. El a mai afirmat și că aceștia i-au spus că nici ei nu sunt mulțumiți de prestația ca premier a Vioricăi Dăncilă.

„Am auzit această frază de la o sută de PSD-işti cu care am vorbit şi zilele trecute şi azi în Parlament: ‘Da, mă, ne e ruşine cu Dăncilă, dar tu vrei să îl punem pe Orban?’. Eu încercam să spun: ‘Stai, că nu-l punem!’. ‘Cum ne garantezi tu că nu îl punem pe Orban?’. ‘Păi nu am cum să vă garantez eu, că nu sunt eu mâna dreaptă a domnului Iohannis'”, a afirmat Ponta.

Victor Ponta spune că a refuzat să susțină deschis moțiunea de cenzură pentru că nu și-a dorit un guvern condus de liderul PNL Ludovic Orban.

„Eu nu puteam să le garantez foştilor mei colegi din PSD ceva ce e foarte simplu. Sper să facă acest lucru singura persoană care le poate garanta. Aici e vorba de cel care numeşte primul-ministru. Să spună, domnule, majoritatea parlamentară nu se schimbă. Eu cred că domnul preşedinte Iohannis, dacă tot zice că vrea să schimbe guvernul, o să trebuiască la un moment dat să facă şi acest lucru”, a adăugat Ponta la Realitatea TV.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri