Victor Ponta: Am impresia că Antonescu vrea să candideze, mai degrabă, din partea opoziţiei

Data publicării:
liderii USL crin antonescu si victor ponta - mfax-2

USD ia în calcul nominalizarea unui candidat propiu la prezidenţiale. Premierul Victor Ponta şi-a arătat astăzi îngrijorarea, la întâlnirea cu liderii din teritoriu ai PSD, UNPR şi PC, faţă de o ruptură a USL.

Victor Ponta a susţinut în faţa acestora că are impresia că liderul PNL Crin Antonescu îşi doreşte să candideze din partea opoziţiei la preşedinţie.

Am convingerea, evident, ca şi alţii, că domnul Antonescu a luat decizia de a merge singur şi de a fi candidat din opoziţie. Până acum candidaţii care au câştigat au fost din opoziţie.

Cred că problema în realitate, convingerea mea şi a colegilor mei, e că Antonescu a luat decizia de a candida în opoziţie, e mai uşor să critici. Mă dezamăgeşte.

Dacă domnul Iohannis vrea să fie ministru de interne îl numesc astăzi, dacă vrea vicepremier - ministru de Finanţe îl numesc. Nu m-am rugat de nimeni aşa. Eu vreau să îl numesc şi el nu vrea. Devine ridicol.

Toţi colegii mei mi-au spus că îşi doresc să păstrăm USL şi ca liberalii să ia decizia înţeleaptă până luni”, a declarat Victor Ponta, după întâlnirea de astăzi.

Întâlnirea de astăzi a fost organizată în contextul împlinirii a patru ani de când Victor Ponta a fost ales preşedinte al PSD.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat înaintea reuniunii că liderii PSD, PC şi UNPR nu s-au întrunit ca să petreacă, ci pentru a face un bilanţ al celor patru ani de când Ponta a fost ales preşedinte, dar şi pentru a discuta despre viitorul USL.

„Da, suntem cele trei partide PSD, PC şi UNPR. Noi iniţial am hotărât să ne vedem pentru că azi sunt patru ani de la Congres, congresul din 20 februarie 2010. Ulterior ne-am gândit să vină şi colegii din PC şi UNPR, practic e un fel de întâlnire de bilanţ şi sunt discuţii despre europarlamentare şi alte discuţii până la urmă, că nu putem să fim copii, să ne gândim că azi nu vom discuta situaţia din USL”, a precizat Dragnea.

La reuniune participă preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, preşedintele PC, Daniel Constantin, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, precum şi miniştri, preşedinţi de consilii judeţene şi primari ai celor trei formaţiuni.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri