Victor Ponta anunţă care este planul politic după schimbările radicale de la PSD

Data actualizării: Data publicării:
victor ponta

Conducerea Pro România îşi propune să colaboreze cu PSD în proiecte ale unei stângi moderne, dacă reforma din PSD ''va fi radicală, de fond şi nu de formă'', a declarat, joi, preşedintele partidului, Victor Ponta.

"Vom colabora punctual cu alte forţe politice dacă vor susţine proiectele pe care noi le promovăm sau dacă au iniţiative de reformă benefice întregii societăţi/am pornit proiectul Pro România ca o construcţie necesară pe scena politică pentru reprezentarea milioanelor de români care cred şi au nevoie de o stângă modernă, europeană şi progresistă, cu principii de competenţă şi integritate (exact ceea ce conducerea PSD, din păcate, a abandonat şi a combătut în perioada 2017 - 2019)/înfrângerile electorale catastrofale ale vechii stângi şi demisia Vioricăi Dăncilă sperăm să ducă la o reformă radicală a PSD; dacă această schimbare (nu doar de forma, ci şi de fond) se va realiza cu adevărat în viitor, vom saluta şi putem colabora în proiectele unei noi stângi moderne", a scris Ponta, pe Facebook.

El a anunţat că, miercuri seară, conducerea Pro România s-a reunit şi a stabilit direcţiile de acţiune ale partidului pentru 2020, care urmează să fie oficializate prin decizii ale Biroului Executiv al partidului, care se va reuni luni.

"Nu avem CEX la Pro România - dar ne întâlnim, dezbatem şi luăm decizii privind activitatea şi proiectele noastre politice de viitor! (...) Luni, în cadrul Biroului Executiv, vom oficializa ca decizii rezultatele discuţiilor noastre din aceste zile; şi Pro România va intra în mod real în campania pentru anul 2020 cu perspectiva şi viziunea anului 2024!", a menţionat Ponta.

Potrivit acestuia, Pro România se consolidează ca proiect politic nou, de centru-stânga.

"Pro România se consolidează ca proiect politic nou, de centru-stânga, proeuropean, prodezvoltare; suntem în Opoziţie (civilizată, dar fără compromisuri) faţă de Guvernul de dreapta şi vom lupta democratic pentru reducerea inegalităţilor, dezvoltare mai echilibrată, reformă administrativă şi constituţională, schimbarea sistemului fiscal, canalizarea principalelor resurse publice către educaţie, sănătate, infrastructură şi protecţia mediului. Pro România selectează şi va susţine candidaţi proprii la alegerile locale şi parlamentare - principalele criterii de selecţie sunt competenţa profesională, capacitatea de promovare şi implementare a unor proiecte publice de dezvoltare şi integritate", a completat Victor Ponta.

El a informat că, pe 8 februarie 2020, Pro România va organiza, la Bucureşti, Convenţia Naţională pentru prezentarea şi punerea în dezbatere publică a Manifestului politic pentru 2020 - 2024, care va conţine proiectele şi acţiunile considerate fundamentale pentru dezvoltarea ţării.

"Parlamentarii Pro România vor susţine prin vot pentru anul 2020 revenirea la alegerea preşedinţilor de Consilii judeţene de către consilieri (nu dorim schimbarea baronilor PSD cu baronii PNL - trebuie să împiedicăm perpetuarea la nivel local a acestor practici politice nocive) şi alegerea primarilor din două tururi de scrutin (pentru a da o şansă şi acelor candidaţi care nu se bazează doar pe aparatul de partid)", a precizat Ponta.

Sursa: Agerpres

redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri