Victor Ponta ar putea candida la alegerile prezidențiale din partea PSD

Data publicării:
VICTOR PONTA-AFP Mediafax Foto-DANIEL MIHAILESCU

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale, Victor Ponta a răspuns că PSD îl va susține pe cel mai bine clasat din sondaje.

Zilele trecute erau informații cum că membrii PSD i-ar cere lui Victor Ponta să candideze la alegerile prezidențiale după ruperea USL. Astfel că reporterii l-au întrebat dacă va candida. Victor Ponta nu a dat un răspuns tranșant, însă este pentru prima data când premierul spune că ar putea să candideze.

Declarația lui Victor Ponta

Victor Ponta a mai spus că, în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni, PSD va susține pe cel mai bine clasat în sondajele de opinie și făcea referire la Sorin Oprescu, Mugur Isărescu, eventual la Călin Popescu Tăriceanu.

Totodată, Ponta a spus că dacă el, cu câteva luni înainte de alegri, va fi cel mai bine clasat în sondaje, atunci își va asuma acest rol de candidat din partea PSD la prezidențiale.

„Cu candidatura, lucrurile, din punctul meu de vedere, sunt destul de clare. Prima opțiune este refacerea USL și un candidat comun alături de liberali. Dacă nu există această variantă și nu va fi din cauza noastră, atunci a doua variantă este aceea de a sprijini unul din candidații care sunt doriți de poporul român, nu de PSD, PC sau UNPR. Aici lista deja e foarte scurtă, Mugur Isărescu, Sorin Oprescu, Călin Popescu Tăriceanu și de la noi din partid, atât cât mă uit, domnul Geoană și cu mine suntem cei care putem candida cu șanse. Cine va fi acest candidat? Cel care va fi dorit de români și vom stabili lucrul acesta după 25 mai”, a declarat Victor Ponta.

Totodată, Ponta a afirmat că își dorește să rămână prim-ministru și a reiterat că locul de candidat la prezidențiale i se cuvine unui membru PNL.

 .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri