Victor Ponta asigură că PSD îl votează pe Hellvig la SRI: „Poate cu ocazia asta închidem povestea cu USL și lovituri de stat”

Data publicării:
HELLVIG LA SRI

 

Victor Ponta a precizat că această dezbatere nu reprezintă o condiţie pentru votul care îi va fi acordat lui Hellvig.

„Vom vota pentru, pentru că este vorba de o persoană, Edi Hellvig, cu care am lucrat şi am fondat USL. Poate cu ocazia asta închidem povestea cu USL şi lovituri de stat, dar ca principiu cred că merită o dezbatere - după acest vot, nu este o condiţionare - legată de faptul că, cu cât ai mai mulţi oameni reprezentaţi, mai mulţi implicaţi în conducerea ţării, cu atât se pot limita greşelile”, a spus Victor Ponta, într-un interviu televizat, potrivit Mediafax.

El a reluat ideea că principiul ca puterea să nu aparţină unui singur partid, invocat după ultimele alegeri prezidenţiale, nu trebuie aplicat doar în cazul PSD, ci şi pentru PNL.

Miercuri, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că acuzele PNL privind tergiversarea de către PSD a votului pentru Eduard Hellvig la şefia Serviciului Român de Informaţii (SRI) reprezintă „o prostie”, el reiterând faptul că social-democraţii îl vor vota pe Hellvig la şefia serviciului.

El a reiterat şi faptul că PSD doreşte o discuţie publică, în Parlament, între forţele politice şi în opinia publică, despre păstrarea unui echilibru între putere şi opoziţie atunci când se fac numiri.

Birourile Permanente ale Camerelor au decis, miercuri, la propunerea PSD, ca şedinţa de aprobare a lui Eduard Hellvig ca director al SRI să aibă loc luni, liderul PNL Ludovic Orban acuzând o tergiversare şi arătând că parlamentari i-au spus că PSD ar dori o negociere pe funcţia de director al SIE.

Comisia de control al activităţii SRI a avizat favorabil nominalizarea lui Eduard Hellvig pentru funcţia de director al SRI, la propunerea preşedintelui.

Citiți și
Puterea și-a impus punctul de vedere. Plenul pentru Eduard Hellvig va avea loc luni
Victor Ponta, întrebat dacă PSD vrea șefia SIE: „Așa a făcut dictatorul Băsescu, a numit de la opoziție”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri