Sari la conținut

Victor Ponta, atac la conducerea PSD: Aroganță și comportament de „vătaf județean”

Sunt îngrijorat pentru PSD - întotdeauna cel mai mare pericol pentru PSD a fost izolarea. E rău să fi cel mai mare partid, dar singur e foarte ușor să scapi de aliați și e foarte greu să îți câștigi alții (mai ales dacă impresia de aroganță și comportament de "vătaf județean" este transmisă către parteneri)”, scrie Victor Ponta pe Facebook.

Postarea integrală a lui Victor Ponta:

„Politica românească rămâne extrem de ciudată, irațională și greu de explicat pentru oameni!

Eu nu reușesc să înțeleg de ce și cui folosește "căsătoria" între PNL și UNPR. Cel mult face bine mișcărilor anti-sistem care primesc un nou argument contra tuturor partidelor și tuturor politicienilor - și va crește neîncrederea generală în sistemul actual!

Dar, ca simplu cetățean (din moment ce nu am nicio funcție politică sau publică și nici sprijin politic pentru vreuna în viitor) pot să spun următoarele:

1. Mă bucur (răutăcios) pentru PNL - un partid în disoluție din cauza unei conduceri sinucigașe, fără cuvânt, principii, ideologie sau viziune. Unirea cu UNPR (partid de stânga, având culoarea roșie și lideri foști pesediști) va mări scârba și dezamăgirea electoratului propriu și va consolida dezastrul electoral care se prefigurează în toamnă. Aducerea și lui Geoană în combinație este bomboana pe colivă - își merită soarta!

2. Îmi pare rău pentru UNPR - au fost aliați serioși și de încredere în guvernarea 2012-2015. Au construit un partid de la zero și au mulți oameni valoroși. Au supraviețuit ca identitate într-un USL câștigător și acum vor dispărea rapid într-un PNL pierzător.

3. Sunt îngrijorat pentru PSD - întotdeauna cel mai mare pericol pentru PSD a fost izolarea. E rău să fi cel mai mare partid, dar singur e foarte ușor să scapi de aliați și e foarte greu să îți câștigi alții (mai ales dacă impresia de aroganță și comportament de "vătaf județean" este transmisă către parteneri).

4. Sunt bucuros pentru ALDE - arătând consecvență și răbdare, dar și profitând de greșelile catastrofale ale celorlați devine din ce în ce mai mult un actor indispensabil atât pentru electoratul liberal (dezamăgit de PNL) cât și pentru PSD (care nu mai are alt aliat compatibil și credibil în afară de ALDE)!

Ce bine se văd acum lucrurile de pe margine!”