Victor Ponta, atac la Liviu Dragnea: „Teleormanizează țara!”

Data actualizării: Data publicării:
colaj ponta dragnea inquam

„PSD este un partid populist și xenofob" este declarația lui Victor Ponta, prezent la Timișoara pentru a lansa filiala Timiș a formațiunii Pro România. Fostul premier nu a ratat ocazia să îl atace pe Liviu Dragnea, pe care il acuza ca „teleormanizează" țara și uită că România nu este doar a sa. Cât despre violențele petrecute în 10 august la București, Ponta susține că vinovatul - iar aici face refecrire la Carmen Dan - trebuie să își dea demisia.

Prezent la Timișoara în cadrul primei conferințe de presă a formațiunii pe care o susține alături de Daniel Constantin, Victor Ponta a ținut neaparat să îi transmită un mesaj actualului lider PSD.

„Nu există un primar PSD din Banat care să zică că se mândrește cu Dragnea și cu Dăncilă. Ponta nu e bun, Andronescu nu e bună, acuma Firea nu e bună, Grindeanu, Tudose nu au fost buni, numai Dragnea e bun nu se poate chestia asta pentru mult timp. O să facem campanie împotriva conducerii actuale impotriva teleormanizării și dragnizării politicii la nivel național. În 2011 mă opreau oamenii pe stradă și mă rugau scăpați-ne de Băsescu, acum mă roagă să îi scap de Dragnea. Nu știu care e mai rău Dragnea sau Băsescu. Cred că Dragnea e că folosește puterea în mod abuziv.” a declarat Victor Ponta

În cadrul aceleiași conferințe de presă liderul Pro România a declarat că va fi locul 1 pe lista pentru europarlamentare, însă nu își dorește să meargă la Bruxelles. „Eu voi fi locul 1 pe listă, nu vreau să merg la Bruxelles, dar vreau să legitimez lista celor care vor merge cu niște obiective clare. Înțeleg că domnul Orban va fi la PNL locul 1, domnul Cioloș la partidul său și mă aștept ca și domnul Dragnea să fie locul 1.  Eu cred că mulți primari de la PSD știți pe cine o să pună ștampila, nu pe Dragnea." mai spune Ponta.


De asemenea, Ponta susține că primarii PSD din țară se tem să se întâlnească cu el de frica lui Dragnea. Fostul pesedist povestește un episod întâmplat în urmă cu câteva luni la o întâlnire cu primarii PSD, aceștia au fost fotografiați, iar mai apoi șantajați. 

„ Peste tot pe unde merg în țară mă văd cu primari PSD mă văd și cu lideri de organizații PSD. Mi s-a întâmplat acum în vară să mă întâlșnesc prin diverse județe cu primari și după le-a zis Dragnea vedeți că am poze cu voi știu că vă vedeți cu Ponta. Când am zis eu chestia asta nu m-a preluat Antena 3.  Faptul că domnul Dragnea folosește Ministerul de Interne pentru a supraveghea colegii de partid, e nu ceva doar ilegal ci ceva ce nu cred că s-a mai întâmplat din 1989 încoace."


Filiala pe care Victor Ponta a înființat-o are, până acum, în Banat 200 de membri și doi candidați la alegerile locale din 2020 la Variaș și Oțelu Roșu.

redactor: Carolina Voin/ operator: Dan Șoșdean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri