Victor Ponta, atent la implicațiile eventualei suspendări a președintelui

Data publicării:
pontaa psd

„Noi nu am luat încă o decizie politică. Din punct de vedere moral și social, domnul Băsescu nu poate, pur și simplu, să plece așa din funcție, după toate lucrurile grele pe care le-a făcut la adresa României și românilor, fără niciun fel de sancțiune morală.Suspendarea președintelui presupune o procedură constituțional juridică și politică și presupune niște implicații interne şi internaționale”, a declarat premierul Victor Ponta.

Pe de altă parte, Călin Popescu Tăriceanu a comentat declaraţiile făcute ieri de preşedintele Traian Băsescu la adresa sa, în care îl îndemna să citească mai bine Constituţia, în legătură cu suspendarea. „Vorbeam de preajma zilei de 23 septembrie, cu o marjă de eroare”, a spus C.P Tăriceanu. 

Președintele Traian Băsescu a comentat ieri seară subiectul suspendării sale, inițiat de președintele Senatului. Șeful statului l-a rugat pe „Călin Anton Constantin Popescu-Tăriceanu-inimă zburdalnică” să citească Constituția.

Ultimul subiect, cel mai dezbătut, mai dezbătut chiar decât SUMMITUL NATO, acela al suspendării. Aș vrea să-l rog pe Călin Anton Constantin Popescu-Tăriceanu să citească bine Constituția. Nu poate planifica votul pe 23 septembrie și referendumul pe 2 noiembrie. În Constituție se precizează foarte clar că președintele poate fi suspendat pentru o perioadă de maxim 30 de zile”, a declarat Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri