Victor Ponta: Bogdan Olteanu a fost numit la BNR la propunerea lui Klaus Iohannis

Data publicării:
victor ponta discurs microfon-2

„Nu va lăsaţi păcăliţi de mandatul pe cinci ani primit în 2009!!! Bogdan Olteanu a fost numit pentru un nou mandat în CA al BNR în iunie 2014!!! La propunerea şefului de atunci al PNL domnul Klaus Iohannis! Şi cum nu cred că domnul Iohannis avea habar atunci cine e Olteanu pot să mă gândesc că la numirea sa a fost vorba de un trafic de influenţa din partea cuiva foarte apropiat atunci de Iohannis?!? Văd "deontologii" care erau lei fioroşi contra lui Antonescu în 2009 şi care nici nu au mieunat ca un pisic în 2014 când a fost numit pentru alţi 5 ani? Păi e frumos aşa?!?”,  a scris Victor Ponta pe Facebook. 

Victor Ponta sugerează că cineva foarte apropiat președintelui Klaus Iohannis „l-a impus pe Olteanu”, dar nu dă niciun nume.

„După cum puteţi cîţi mai jos (şi vă pot confirmă toţi membrii Parlamentului) propunerea domnului Olteanu a venit în mod oficial de la preşedintele interimar al PNL de atunci Domnul Klaus Iohannis. Nu cred sincer că domnul Iohannis de la Sibiu îl ştia prea bine pe Bogdan Olteanu, nici că Blaga l-ar fi propus pentru că e de notorietate antipatia dintre cei doi. Să nu îmi spuneţi că Iohannis a fost influenţat de Tăriceanu sau de Antonescu - doar nu sunteţi de la Propagandă. Deci cine credeţi dvs că este liderul PNL atât de apropiat de Iohannis că să poată să îl impună pe Olteanu în singură funcţie de la BNR alocată partidului ?!?! Ghici ciupercă ce-i”, a mai spus Ponta. 

De asemenea, fostul premier a mai precizat că a avut relaţii cordiale cu Bogdan Olteanu şi precizează că regretă situaţia în care acesta se află. 

Fac precizarea că am avut mai mereu relaţii cordiale cu Bogdan Olteanu, regret situaţia în care el şi familia să sunt puşi şi habar nu am nimic despre Vântu şi ce a sponsorizat el în 2008 (pe atunci mână dreaptă a lui Vântu era Cozmin Guşa, sigur va poate el da detalii dacă doriţi, aşa cum mână dreaptă a lui Olteanu era Alina Gorghiu). Vorbesc doar de modul cinic în care vor unii să ne prostească în 2016! În prima zi când a apărut în presă "pe surse" despre cazul de la DNA cu Vântu şi Bogdan Olteanu, s-a dat că temă obligatorie la toată Propagandă să se spună de Tăriceanu. Ulterior în actele procurorilor surpriză-nici vorbă de Tăriceanu!”, a mai spus Ponta.

În vârstă de 44 de ani, Bogdan Olteanu este membru al Consiliului de Administraţie şi viceguvernator al Băncii Naţionale a României din octombrie 2009. În iunie 2014, Parlamentul a adoptat o Hotărâre de numire a CA al BNR pe un mandat de cinci ani, care a intrat în vigoare în octombrie 2014, scrie News.ro.

În perioada 2006 - 2008, Bogdan Olteanu a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar din decembrie 2008 şi până în octombrie 2009 a fost vicepreşedinte al Camerei.

Bogdan Olteanu se află în arest la domiciliu într-un dosar în care este acuzat de procurorii DNA că a luat un milion de euro mită de la Sorin Ovidiu Vîntu.

Citiți și:
T. Băsescu: Banii pentru mita în cazul Bogdan Olteanu s-au scos din Bulgaria. Am avut unele informații
C.T. Popescu: Numirea lui Bogdan Olteanu la BNR a fost un trafic de influență ordinar, un gest contra bunului simț

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri