Victor Ponta: Bugetul nu e la secret

Data publicării:
0601 20ponta 20buget-42235

Premierul Victor Ponta a precizat că a fost vorba de clasificarea unor documente care urmează să fie discutate cu FMI.

„Bugetul nu e la secret. Ştiţi că la finalul şedinţei sunt documente trecute la confidenţial. Erau cele două informari făcute de Voinea vizavi de punctele pe care le negociem cu FMI. Erau cărţile din mână: asta insistăm, dar nu cedăm, asta insistăm, dar poate cedăm. Nu puteam face public”,a spus primul ministru.

Acesta a mai precizat că documentele privesc suplimentarea veniturilor la bugetul de stat.

„Secret a fost documentul de strategie de negociere cu FMI şi câteva decizii dureroase pe care trebuie să le luăm. Tăiem de aici sau de dincolo. Ceva legat de taxe. Ceva legat de venituri suplimentare la buget”, a declarat Victor Ponta.

După ultima şedinţă de guvern, purtătorul de cuvânt Andrei Zaharescu susţinea că proiectul de buget pe 2013 urmează să fie tratat ca document clasificat.

„Premierul României a cerut ca subiectul legat de discuţia pe marginea bugetului să treacă la documente clasificate. Eu nu am acces la această parte a şedinţei, la documente clasificate, aşa că din acest punct de vedere nu am cum să vă dau niciun amănunt”, a spus Zaharescu.

Proiectul bugetului nu poate fi un document secret, având în vedere este vorba de un proiect de lege elaborat de guvern. Documentul trebuie ulterior dezbatut şi aprobat de catre Parlament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri