Victor Ponta: Ca premier, i-aș fi schimbat pe miniștrii din dosarul Belina

Data actualizării: Data publicării:
ponta

Fostul premier Victor Ponta spune că, dacă ar fi fost în locul lui Mihai Tudose, le-ar fi schimbat din funcţii pe Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, pentru că strică imaginea Guvernului. Pe de altă parte, Victor Ponta, audiat şi el ca martor în acelaşi dosar,  spune că va vota împotriva cererii adresate de DNA Camerei Deputaţilor pentru urmărirea penală a ministrului Plumb.

Sprijinul partidului, da, este corect. Și eu i-aș fi sprijinit. Să rămână în Guvern? Nu. Este un lucru rău și afectează munca Guvernului”, a spus fostul premier.

Faptul că partidul e alături de ei e o decizie corectă. Dar ca prim-ministru i-aș fi schimbat, pentru că vorbim de ministrul care merge la Bruxelles zi de zi și care, sigur, e acuzat pe nedrept, dar e acuzat. Știți bine că am renunțat la miniștri care au fost acuzați tot pe nedrept, dar am renunțat la ei pentru că așa sunt regulile în politică, la un moment dat vine nota de plată”, a adăugat Victor Ponta.

Pe de altă parte, actualul deputat spune că va vota împotriva cererii de urmărire penală pe numele Rovanei Plumb.

În cazul Rovanei Plumb voi vota împotrivă, pentru că e martor. N-a luat lacul, nu l-a folosit Rovana Plumb. Voi vota cu conștiința împăcată. Știu cum lucrează un ministru, are un aparat tehnic care îi pune în față să semneze”, a precizat el.

DNA a cerut Camerei Deputașilor încuviințarea începerii urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului la data faptei, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează și pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri