Victor Ponta, contrazis de FMI. Premierul își neagă propriile acțiuni

Data publicării:
ponta guvern gov-3.ro

În scrisoarea de intenţie trimisă FMI de Guvernul României se precizează fără echivoc faptul că Executivul a cerut o serie de amânări.

„Guvernul României şi BNR solicită derogări pentru criteriile de performanţă ratate şi finalizarea celei de a şaptea şi celei de a opta evaluări”, se arată în document.

Solicitarea este negată de premierul Victor Ponta chiar şi după ce FMI a făcut publică scrisoarea.

Nu am cerut nicio derogare. În continuare eu am vorbit despre prior actionuri si pe toate le-am indeplinit. acum fiecare citeste ce vrea”, susține Victor Ponta, premierul României.

În urmă cu o săptămână, şeful Guvernului a făcut mai multe declaraţii contradictorii pe tema revocării lui Relu Fenechiu.

„Mi s-a spus încă o dată că îşi da demisia ca nu vrea sa continue, motiv pentru care am vorbit si cu presedintele, voi transmite documentele. Eu am facut documentele în baza art. 85 le-am trimis către Cotroceni, am şi vorbit cu preşedintele la telefon înainte să le trimit”, a declarat premierul.

Bâlbe guvernamentale au fost şi în scandalul audierii elevilor de la Liceul Dimitrie Bolintineanu.

„Am fost informat de ministru de Interne că se de duc poliţiştii să ia elevi de liceu, am întrebat dacă este mandat. Nu există, deci poliţia nu trebuie să ia niciun elev cu forţa”, a afirmat atunci Victor Ponta.

Ministrul de interne a prezentat public alte infromaţii.

„Au fost emise mandate de aducere. Au fost emise, dar ele nu au fost puse în executare. Ele putând fi puse în executare în orice moment în care procurorul consideră că este necesar, util, obligatoriu”, a spus Radu Stroe - ministrul de Interne.

Surprinzătoare a fost atitudinea preierului şi în cazul Ordonanţei de urgenţă privind supraimpozitarea. După publicarea documentului într-o formă greşită, Victor Ponta a ameninţat cu sancţionarea drastică a celor vinovaţi. Ulterior, a anunţat că de vină este proasta organizare a guvernului. Guvern condus chiar de el.

Citiți și:

Supraimpozitare cu întârziere

Premierul cere explicaţii ministrului de Interne privind evenimentele de la Liceul „Bolintineanu”

Declarații contradictorii. Victor Ponta, între demisia sau revocarea lui Relu Fenechiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri