Victor Ponta: Crin Antonescu nu ştie cum funcţionează un guvern

Data publicării:
crin antonescu sursa foto digi24-2

El a precizat că Iohannis va coordona, probabil, zona economică, iar domeniile legate de rdine publică, apărare şi securitate naţională vor fi coordonate în continuare de către vicepremierul Gabriel Oprea.

Ordine publică, apărare şi securitate naţională sunt coordonate de către vicepremierul Gabriel Oprea. Asta presupune o multitudine de activităţi, avem un grup de acţiune cu toate instituţiile care au atribuţii în domeniu, e vorba de activitate în CSAT, deci lucruri pe care Iohannis de abia după un timp de activitate la nivel central probabil că, încet-încet, le va cunoaşte”, a spus Victor Ponta la un post de televiziune.

Întrebat cum comentează faptul că Crin Antonescu a declarat că vicepremierii nu au avut până în prezent, în mod oficial, prerogative exacte de coordonare a unor ministere, iar Gabriel Oprea a intrat în Guvern ca vicepremier fără portofoliu, dar „lucrurile au decurs tacit mai departe”, Victor Ponta a răspuns: „A fost prin decizia mea. Domnul Antonescu nu ştie cum funcţionează un guvern, de aceea de altfel a şi propus, vineri, să fie vicepremier şi ministru de Interne (Klaus Iohannis-n.r.) neştiind că trebuie, de fapt, să mergi în Parlament pentru vot. Vicepremierii primesc însărcinări din partea primului-ministru”.

Premierul a declarat anterior că liberalul Klaus Iohannis se va ocupa, din postura de vicepremier, de partea economică, și că această soluţie a fost discutată în USL şi va fi „bătută în cuie” la o nouă şedinţă a Uniunii, marţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri