Victor Ponta, criticat în partid

Data publicării:
Final ponta 01

Planul lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea de refomare a Partidului Social Democrat se loveşte de opoziţia liderilor din teritoriu. Una dintre măsurile aprig contestate este cea care prevede suspendarea din partid a tuturor celor care au probleme cu legea.

Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanța: Aceste propuneri sunt în afara Constituției. Nu poți să propui tu în partid să condamni un om, să îi iei dreptul de a fi membru de partid. În Dobrogea nu există baroni, pentru că Dobrogea a aparținut Imperiului otoman vreo 1000 de ani. Acolo existau califi, emiri. Nu existau baroni. Baronii existau doar în Transilvania, dacă vrem să vorbim corect.

Nici propunerea care le-ar interzice liderilor din ţară să cumuleze funcţia de şef de filială cu aceea de preşedinte al Consiliului Judeţean nu are mai multă susţinere. În acest context, în care sunt tot mai mult contestaţi, Liviu Dragnea şi Victor Ponta încearcă să evite organizarea unui congres al partidului.

Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD: Este una din discuţii care va fi continuată şi la Consiliu Naţional. Foarte mulţi au spus că nu trebuie să ne preocupăm în acest moment de Congres, trebuie să ne preocupe cum menţinem guvernarea.

Rămâne de văzut cât de mare mai este puterea pe care cei doi o au în PSD sau dacă vom asista la o lovitură de palat a baronilor locali, care ar putea forţa organizarea unui congres la care să fie puse în discuţie mandatele preşedintelui şi preşedintelui executiv al PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri