Victor Ponta: Dacă nu pleacă Liviu Dragnea, se rupe PSD

Data actualizării: Data publicării:
ponta digi24

Fostul premier PSD a declarat, după publicarea scrisorii anti-Dragnea, că foștii săi colegi au dreptate când inventariază problemele din PSD și că parlamentarii Pro România îi vor sprijini „să aducă Guvernul, Parlamentul pe o direcție a normalității”. Victor Ponta a mai arătat că nu crede că Liviu Dragnea va pleca „de bunăvoie” din funcții, caz în care PSD se va rupe.

colaj ponta dragnea inquam
Sursă foto: INQUAM PHOTOS

„Eu mă bucur și îi salut pe foștii mei colegi din PSD, care înțeleg că modul în care domnul Dragnea a confiscat și PSD, și Parlamentul și Guvernul ne duce pe toți la dezastru, nu doar pe ei, că aici nu vorbim doar de interesele unui partid, vorbim de faptul că țara e guvernată prost, că Parlamentul nu mai funcționează deloc, practic toate deciziile le ia doar domnul Dragnea. Sper să aibă o masă critică, sper să schimbe nu doar persoana domnului Dragnea, dar mai ales ideile greșite în care domnul Dragnea a folosit partidul și Parlamentul”, a declarat Victor Ponta în Parlament.

Fostul premier a arătat și că el și parlamentarii Pro România îi vor sprijini pe nemulțumiții din PSD „să aducă Guvernul, Parlamentul pe o direcție a normalității”.

Domnul Dragnea dacă a mai rămas cu un miligram de rațiune ar trebui să elibereze Parlamentul, Guvernul, PSD, ar trebui să se concentreze pe data de 8 octombrie, când dă o bătălie importantă”, a declarat Ponta.

Întrebat dacă crede că Liviu Dragnea va face, la fel cum a făcut el, un pas în spate de bunăvoie, fostul premier PSD a răspuns: „Nu, pentru că Liviu Dragnea nu e Victor Ponta. Nu m-a constrâns nimeni, am avut curajul să-mi asum responsabilitatea (...) Îți trebuie un anumit caracter să te dai deoparte când știi că tu ca persoană faci rău partidului”.

„Se poate ajunge la o ruptură în PSD după acest CEx?”, au întrebat jurnaliștii. „Dacă nu pleacă Dragnea, da. Și îi aștept în Pro România”, a răspuns râzând fostul premier social-democrat.

Miercuri, a fost făcută publică scrisoarea nemulțumiților din PSD. Paul Stănescu, Gabriela Firea, Adrian Țuțuianu se numără printre semnatarii scrisorii care solicită demisia lui Liviu Dragnea. Scrisoarea arată că Liviu Dragnea a devenit o vulnerabilitate pentru PSD și îi cere acestuia demisia de la șefia partidului, precum și înlocuirea sa cu Viorica Dăncilă ca președinte interimar.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit pentru 8 octombrie data de desfăşurare a primului termen al apelului în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Apelul va fi judecat în 8 octombrie, dosarul fiind repartizat completului de cinci judecători P1 - Penal condus de vicepreşedintele instanţei supreme Iulian Dragomir.

Magistraţii instanţei supreme au finalizat săptămâna trecută motivarea deciziei de condamnare a liderului PSD, Liviu Dragnea, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, arătând că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri