Sari la conținut

Victor Ponta: Dacă Traian Băsescu se manifestă ca şef de campanie al Elenei Udrea, nu exclud ideea suspendării

Evident că, de principiu - pentru că domnul Tăriceanu a vorbit de principiu - suntem de acord. Ideea domnului Tăriceanu e extrem de corectă şi are în totalitate susţinerea mea. Dacă Traian Băsescu va exagera cu încălcarea atribuţiilor de preşedinte şi se va manifesta în continuare doar ca şef de campanie al Elenei Udrea, evident că nu exlcudem absolut deloc ideea de a aplica prevederile constituţionale privind suspendarea”, a spus Victor Ponta, potrivit Mediafax.

El a arătat că preşedintele Traian Băsescu are tendinţa, considerând că oricum pleacă din funcţie, de a fi şi mai iresponsabil decât a fost până acum. Ponta a subliniat, însă, ideea că nu îşi doreşte o criză politică.

„Nu ne dorim, nu-mi doresc o criză politică, dar pe Traian Băsescu evident că nu-l mai interesează, nu are nimic de pierdut, şi cu siguranţă va căuta să facă cât mai mult rău până în ultima zi a mandat său”, a spus Victor Ponta.

Declanşarea suspendării lui Traian Băsescu depinde de măsura în care preşedintele va respecta Constituţia până la încheierea alegerilor şi a mandatului său, susţine preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, precizând că forţele politice trebuie să fie pregătite oricând pentru suspendare. El a mai spus că în cazul suspendării nu doreşte să fie preşedinte interimar, funcţia putând fi asigurată de Valeriu Zgonea.

Elena Udrea şi un grup de lideri PMP s-au întâlnit, miercuri, la Cotroceni, cu preşedintele Băsescu, pentru a discuta despre campania pentru prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că susţine PMP şi că Elena Udrea a fost „un ministru bun” şi este „un om pragmatic, extrem de loial”, căruia îi susţine categoric candidatura la Preşedinţie.