Sari la conținut

Victor Ponta, de 14 iulie, despre statul de drept: Suntem în urma Franţei, dimineaţa ne uităm la ghilotină

Foto: Guvernul României 

Apreciez ceea ce aţi spus despre statul de drept, cred că trebuie să lucrăm împreună, chiar dacă în România suntem puţin în întârziere faţă de Franţa. În fiecare dimineaţă ne uităm la ghilotină, dar este întotdeauna un început”, a spus Victor Ponta, în discursul rostit la recepţia de Ziua Naţională a Franţei.

Potrivit Mediafax, premierul a menţionat că este sigur că România va fi, din punct de vedere economic, social, instituţional, o ţară europeană.

Ambasadorul Franţei în România, Francois Saint-Paul, a vorbit, marţi, la recepţia de Ziua Naţională a Franţei, despre faptul că nu poate exista libertate fără stat de drept, în acest sens fiind necesar un efort al tuturor instituţiilor statului.

„Nu există libertate fără stat de drept. Este valabil pentru România, la fel cum este valabil pentru oricare altă ţară. Pentru a construi un stat de drept, justiţia nu este suficientă, un efort al tuturor instituţiilor este necesar, un efort al tuturor este necesar. Când vorbim de un efort al tuturor, înseamnă probabil şi să încercăm să recunoaştem şi să dăm prioritate competenţei, să dăm administraţiei uneltele pentru a se construi atrăgând competenţa. În concepţia pe care o avem, statul nu este clasa politică. Prin construirea administraţiei construim statul, este vorba de eliberarea administraţiei de politizare pentru a pune în aplicare politicile”, a spus Francois Saint-Paul.

Citiți și Paradă impresionantă pe Champs-Élysées, de ziua Franței