Victor Ponta, despre arestarea lui Sorin Oprescu: „Mă uit și eu uluit la televizor”

Data publicării:
Victor Ponta Guvern gov-1.ro septembrie 2015

Mă uit și eu uluit la televizor. Nu am alte informații decât cele de la televizor. Nu pot decât să mă uit și să... repet, nu am alte informații”, a fost răspunsul lui Victor Ponta la întrebările jurnaliștilor legate de arestarea preventivă a lui Sorin Oprescu.

„Vreau doar să vă spun un singur lucru, din punct de vedere politic și comentarii politice. Nu vă așteptați de la mine să mă alătur la corul de șacali și hiene rârâite care sar acuma pe Oprescu. N-o să spun niciodată nimic de rău despre el. Restul, dacă... fiecare își duce viață”, a mai spus premierul.

Reacții pe scena politică

Aceasta este cea mai recentă dintr-o serie de reacții ale politicienilor față de dosarul în care este anchetat Sorin Oprescu. Preşedintele Klaus Iohannis consideră că anchetarea primarului general al Capitalei este un semn că lupta anticorupţie continuă. Liviu Dragnea, fostul coleg de partid şi aliat politic al lui Sorin Oprescu, se fereşte să-i ia apărarea edilului şi spune că acuzaţiile pe care i le aduc procurorii obligă partidele să regândească strategia electorală pentru Bucureşti. Iar fostul preşedinte Traian Băsescu spune că nu se aştepta ca primarul să fie reţinut.

Este în sine un eveniment foarte trist, dar, pe de altă parte, este un semn că lupta anticorupţie merge mai departe în forţă și acesta este un lucru bun”, a spus, duminică, președintele Klaus Iohannis.

La rândul său, copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat duminică, într-o postare pe contul său de Twitter, că edilul Capitalei, Sorin Oprescu, ar trebui să demisioneze.

Pentru stânga nu este un lucru bun, nu este un lucru fericit, nu este ceva care ne bucură. Ne aflăm în faţa unei situaţii complet noi. PSD-ul trebuie să se gândească serios la o candidatură serioasă şi credibilă pentru Primăria Capitalei. Nu mă gândesc la niciun scenariu. De fapt, refuz să cred că e vorba de vreun scenariu. Dacă, Doamne fereşte, ce e acolo e adevărat?”, a spus Liviu Dragnea.

Sunt doi oameni despre care aș fi spus că e imposibil: Chiliman și Oprescu. Mi se părea că Oprescu e atât de relaxat, e profesor universitar, e chirurg. Nu-mi aduc aminte ca, în zece ani, să fi primit o singură sesizare legată de ilegalități comise de Sorin Oprescu”, a spus și fostul președinte Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri