Victor Ponta, despre controlul de la Nana: Un lung șir de retrocedări ilegale, beneficiarul final este Traian Băsescu

Data publicării:
ioana basescu-4

Premierul a precizat că toate detaliile sunt cuprinse în raportul Corpului de Control, care arată că beneficiarul final al tranzacţiilor frauduloase desfăşurate în comuna din judeţul Călăraşi este preşedintele Traian Băsescu.

Victor Ponta a precizat că firma care i-a vândut anul trecut terenul fiicei preşedintelui a fost desfiinţată în anul 2012. Premierul a mai spus că va trimite astăzi raportul comisiei de anchetă din Parlament.

 „Ce au găsit acolo este îngrozitor din punct de vedere legal, aproape 80% din terenuri sunt returnate ilegal. În seara asta, am citit sinteza raportului şi mâine o să-l trimit comisiei parlamentare de anchetă şi se va vedea cu acte oficiale că, practic, tot ce este la Nana, de la momentul la care acele terenuri s-au dat unor aşa-zişi proprietari până la momentul la care au ajuns la o firmă italienească care nu mai există din 2012, dar care în 2013 a vândut terenurile comasate... toate sunt infracţiuni, un lung şir de retrocedări ilegale, iar beneficiarul final din 2013 este Traian Băsescu”, a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax.

Parlamentul a înfiinţat în luna decembrie a anului trecut o comisie pentru a verifica modul în care Ioana Băsescu a ajuns în posesia a 290 de hectare de teren în judeţul Călăraşi. Ioana Băsescu a contractat un credit de 1 milion de euro pentru plata pământului.

Atât preşedintele, cât şi fiica sa au susţinut în repetate rânduri că terenul a fost cumpărat legal şi au prezentat şi documente în acest sens.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri