Victor Ponta, despre excluderile din PSD: „Uneori e nevoie de decizii radicale”

Data publicării:
ponta Facebook

Am încheiat un ciclu complet, cu alegeri, locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale. Trebuie să ne asumăm nu doar lucrurile bune ci și înfrângerea din 16 noiembrie. Am pierdut pentru a treia oară la rând alegerile prezidențiale. Noul proiect trebuie să țină cont și de realizări și de cauzele reale. Dacă cineva spune că totul a fost bine asta e o lipsă de realism. Dacă înțelegem foarte clar ce a mers bine ce a mers prost avem șansa de a ne face rolul pe scena politică”, a spus Victor Ponta.

Conducerea PSD va rămâne aceeași până în primăvară, potrivit premierului, care a precizat că e nevoie de timp pentru un nou proiect pentru țară. „Am primit un mandat foarte clar de a guverna țara, am avut rezultate unele foarte bune”, a spus Ponta.

Cât despre ieșirea UDMR de la Guvernare, premierul a spus că „le respectă decizia”. „Le respect decizia de a nu mai face parte din structura guvernamentală, însă avem proiecte comune pe care trebuie să le continuăm. E extrem de important ca perioada următoare să ne folosim toate energiile pentru a crea noi locuri de muncă. Vreau să guvernăm bine cu o clară aplecare către proiectele din educație, sănătate, infrastructură”, a mai spus Ponta, care a precizat că va relansa proiecte importante.

PSD are nevoie până în primăvară să vină cu un nou proiect politic. Nu contează dacă eu la 42 de ani sunt comunist sau nu, contează cum ne văd oamenii. PSD va avea un viitor politic. Nimeni nu este protejat, nimeni nu e mai presus de lege. Imaginea de partid de baroni locali dacă nu o schimbăm nu vom câștiga alegerile”, a mai spus Victor Ponta

Acesta a menționat că își asumă vina pentru rezultatul la alegerile prezidențiale. „Îmi asum vina, nu dau vina pe altcineva. Avem nevoie de o echipă de conducere care să fie cu adevărat unită. Colegii mei au considerat că trebuie să ne despărțim drumurile. Uneori e nevoie de decizii radicale. Geoană, Vanghelie, Șova au primit o sancțiune de excludere”, a spus Victor Ponta, care i-a asigurat pe români că bugetul pe 2015 nu cuprinde nicio mărire de taxe. 

„În primăvară, în baza lucrurilor bune, dar mai ales în baza erorilor și greșelilor care au dus la pierderea, să fim principala forță de schimbare a României. Nu va fi nicio mărire de taxe și de impozite, iar tot ceea ce este deja adoptat este cuprinsul în proiectul de buget pe 2015”,  a mai spus Ponta. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri