Victor Ponta, despre interzicerea exporturilor de bovine în Rusia: cei care greșesc sunt rușii

Data publicării:
Victor Ponta Guvern declaratii ianuarie 2014 - gov-2.ro

Întrebat despre această măsură, premierul Victor Ponta a spus: „ A informat şi președintele ANSVSA-ului dacă, respectând toate procedurile europene, care sunt foarte stricte, toată lumea din Europa spune că România nu are nicio problemă și doar Rusia constată că avem o problemă, probabil că cei care greșesc sunt autoritățile din Rusia”.

Potrivit unui comunicat oficial al Roselhoznadzor (autoritatea sanitar-veterinară rusă) difuzat marţi, interdicţia vizează de asemenea proteinele procesate de origine animală, alimentele destinate animalelor şi care conţin astfel de proteine, dar şi produsele făcute din resturi provenind din procesarea cărnii de vită, informează site-ul în limba engleză al agenţiei Itar-Tass.

Conform Itar-Tass, o epidemie de encefalopatie spongiformă bovină în România, cunoscută şi sub denumirea de „boala vacii nebune”, ar fi fost consemnată de Biroul Internaţional pentru Epizootii.

Ultima interdicţie a Rusiei care viza importurile de vite din cauza encefalopatiei spongiforme bovine a fost impusă acum 30 de ani Marii Britanii. Roselhoznadzor a anulat interdicţia abia în septembrie 2013.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri