Victor Ponta, despre libertatea presei: „E un moment în România când iese tot puroiul la suprafață!”

Data publicării:
victor ponta la digi24-1

Primul-ministru Victor Ponta a participat marți dimineaţă la Conferinţa privind libertatea presei, organizată de South East Europe Media Organisation (SEEMO, Organizaţia pentru Media din Sud-Estul Europei). 

Premierul Victor Ponta a vorbit despre libertatea presei în România, precizând că acesta este un subiect care în țară nu duce lipsă de evenimente, surprize care să dea culoare. „Mă întrebam dacă organizatorii știau cu două, trei zile înainte de tot felul de dezvăluiri legate de presa și rolul ei într-o societate democratică”, a declarat Victor Ponta în cadrul conferinței.

Victor Ponta: „Este nevoie de mass-media ca si de justiție”

„Este evident pentru orice societate democratica ca este nevoie de mass-media ca si de justitie. În Romania exista mass media diversa, nu se poate spune ca are o singura orientare, vorbesc de cei care cometeaza politica, aceasta este discutia. Romania este o tara cu o uriasa diversitate, de cate ori ma intalnesc cu omologi prim-ministri ma intreaba cate televiziuni sunt in Romania, spun doar cinci, toti imi spun cred ca ai o viata grea ca prim-ministru. Romania este un caz fericit de media diversa, care sa prezinte toate punctele de vedere”, a mai spus Victor Ponta, care a precizat că ar alege întotdeauna o țară cu presă fără guvernare, în detrimentul unei guvernări fără presă.

„Inevitabil in momentele politice exista o polarizare a scenei politice si a mass mediei, e un lucru care se intampla si in alte tari democratice si nu cred ca e un lucru rau, ceea ce e rau este ca la un moment dat bataliile dintre jurnalisti trec dincolo de statutul obișnuit. Lucrul acesta denatureaza un rol de prezentare a realitatii. Exista probleme specifice ale relatiei dintre politica si mass media, probleme pe care eu cred ca societatea romaneasca le poate rezolva. Prima a fost recent pusa pe tapet, cat de independenti sunt anumiti jurnalisti”, a mai spus Victor Ponta, referindu-se la cazul Robert Turcescu.

Victor Ponta: „Iese tot puroiul din societate și va interveni vindecarea”

E un moment în Romania cand se schimba un regim cand ies la suprafață lucruri pe care nu le stiam, iese tot puroiul din societate si va interveni vindecarea, e o operatiune din care trebuie invatat, dar exista in toate segmentele societății romanesti oameni care pretind ca sunt independenti si nu sunt, oameni care au jucat roluri si bine ca ii aflam!

Premierul României, dezvăluiri despre trustul de presă care l-ar fi șantajat

„Jurnalistul adevarat e cel care nu serveste niciun regim politic...sunt cei care raman critici la adresa oricarui incalca regulile de exercitare a unui mandat public. Ca prim-ministru am spus cum am fost santajat de un patron de media care mi-a spus ca el i-a facut pe toti presedinte si daca vreau sa ma faca si pe mine, dar sa nu il pun sa plateasca taxe si impozite, de cand i-am spus ca nu ma intereseaza, zi de zi sunt obiectul principal al trustului presa. Ramane un singur lucru tot va plati, daca nu va suferi rigorile legii, indiferent de efectele pe care atacurile necinstite la adresa celui care sa plateasca au loc”, a mai spus Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
colaj ponta dragnea inquam
Victor Ponta, atac la Liviu Dragnea: „Teleormanizează țara!”
ponta
Recomandarea lui Victor Ponta pentru Tăriceanu
Screen Shot 2018-05-18 at 17.26.40
Cum va răspunde Trump la SOS-ul lui Dragnea
Screen Shot 2018-05-11 at 19.45.57
Dragnea - Tăriceanu, pe urmele tandemului Ponta – Antonescu?
Screen Shot 2018-05-04 at 15.45.31
Obsesia
Partenerii noștri