Victor Ponta despre suprataxarea bugetarilor: „Şi oamenii de dreapta pun taxe. Cota unică e fetişizată”

Data publicării:
ponta-1

Şi oamenii de dreapta pun taxe, iar „povestea cu cota unică e un pic fetişizată”, a declarat luni seară premierul Victor Ponta, după ce în Uniunea Social Liberală au avut loc mai multe discuţii pe marginea supraimpozitării veniturilor bugetarilor sau a angajaţilor din mediul privat, idee respinsă de liberalii conduşi de Crin Antonescu.

Ei au preluat aşa, foarte ideologic, că liberalii nu pun taxe. Oamenii de dreapta pun taxe... şi Merkel este de dreapta”, a opinat luni seară Victor Ponta, într-o emisiune de televiziune. „Din păcate, la noi e un pic fetişizată povestea asta cu cota unică, eu am întrebat întotodeauna în glumă - dacă facem cota unică 50%, e bună cota unică? - De fapt, problema nu este de cotă unică, ci de fiscalitate redusă şi ca, într-adevăr, în anumite momente să nu împovărezi şi mai mult, în special în zona privată, într-o perioadă de criză economică (...) O să discutăm, am rezolvat o sută de lucruri, acum nu am rezolvat unul dintre ele”, a spus primul ministru, citat de Mediafax.

Totodată, el sugerează că partenerii de guvernare ar fi „mai sensibili” la atacurile publice pe tema impunerii de taxe noi. Subiectul nu este închis, a spus premierul.

Tot luni, preşedintele Partidului Naţional Liberal Crin Antonescu declara că nu are „indicii” că subiectul va mai fi reluat, adăugând că au existat discuţii pe acest subiect şi în timpul Guvernului Ponta I, într-un demers de identificare a soluţiilor de acoperire a nevoilor bugetare.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta vrea o mărire diferenţiată a salariilor pentru bugetari, atunci când o astfel de măsură va fi posibilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri