Victor Ponta devine preşedinte de fundaţie

Data publicării:
ponta FB

Printre cei care îi vor sta alături lui Victor Ponta sunt Nicolae Bănicioiu şi Daniel Constantin în calitate de vicepreşedinţi, dar în board-ul noii organizaţii non-guvernamentale sunt aşteptaţi şi alţi foşti miniştri. Fundaţia se va axa pe proiectele internaţionale. Iniţiatorii susţin că nu va avea o componentă politică. Cu toate acestea, în PSD a avut loc o primă discuţie despre planurile lui Victor Ponta, discuţia fiind deschisă chiar de Liviu Dragnea.

Şerban Valeca, preşedintele PSD Argeş: „A spus ceva de genul că nu este bine că îşi face o fundaţie...”

Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora: „Domnul preşedinte era normal că, auzind că anumiţi miniştri vor să meargă într-o fundaţie a lui Ponta, de aici s-a pornit, ce rol are fundaţia asta?”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a interzis foştilor miniştri să colaboreze cu Victor Ponta în afara PSD. Primul nume vizat a fost cel al fostului ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Mesajul a fost dat la întâlnirea informală de la sfârşitul lunii decembrie de la Turnu Măgurele şi a fost confirmat de social-democraţii prezenţi la reuniune.

Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora: „Care e scopul fundaţiei şi pentru ce să intrăm într-o fundaţie dacă noi suntem membri PSD? Să-şi dea demisia cine vrea să meargă în altă structură.

Era domnul Bănicioiu acolo care în ultima perioadă vine foarte rar pe la noi. (Era unul dintre cei vizaţi?) Păi nu ştiu, dacă dânsul vine foarte rar ce să înţelegem, că nu mai vrea, nu se mai implică, nu mai vrea să se implice?”.

Victor Ponta nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii despre fundaţia pe care o va conduce.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri