Victor Ponta, după întâlnirea cu parlamentarii PSD: USL nu se rupe

Data publicării:
ponta guvern gov.ro

Liderii PSD şi premierul Victor Ponta s-au întâlnit într-o şedinţă de urgenţă la Palatul Victoria. Mai mulţi parlamentari ai Partidului Social Democrat au fost convocaţi la Guvern de premier.

(Declaraţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea)

 

ACTUALIZARE 15.20. Liderul PSD, premierul Ponta a declarat, după întâlnirea de la Guvern, că USL nu se rupe şi că va avea, săptămâna viitoare, o întâlnire cu liderii PSD din teritoriu, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional.

El a susţinut totodată că la întâlnirea de la Guvern s-a discutat despre prezentarea în Parlament a scrisorii de intenţie convenită cu FMI şi despre componenţa comisiei privind Roşia Montană din partea PSD.

El a adăugat că în ultimele 24 de ore nu a "apucat" să discute cu Antonescu, dar că are un dialog cu acesta, şi că se va întâlni săptămâna viitoare cu liderii PSD din teritoriu pentru a discuta despre situaţia politică, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional, dar va evita orice conflict public.


Astăzi, de la ora 16.00, premierul va prezenta în plenul Parlamentului scrisoarea de intenţie pe care Guvernul a transmis-o FMI.

În situaţiile similare de până acum, premierul a mers în parlament pentru a discuta cu liderii de grup.

Anterior întâlnirii de la Guvern, Valeriu Zgonea a afirmat că este una normală, pe care o face de fiecare dată cu primul ministru, cu liderii grupurilor parlamentare. 

„Eu cred că, în acest moment trebuie să fim calmi, să ne gândim la proiecte care sunt importante pentru noi şi România. Restul lucrurilor le vom face la momentul oportun, USL are un candidat la prezidenţiale, un premier în persoana lui Victor Ponta, are un guvern format din conservatori liberali şi social democraţi. Niciunul nu se poate deroba de atribuţii. Nu trebuie să transfirmăm unele reacţii emoţionale în moto-uri pe care să le îmbrăcăm. Din acest punct de vedere eu sunt mai tânăr în politică decât Crin Antonescu, îl înţeleg şi pe el, este o poziţie vizavi de nucleul dur al PNL, dar şi noi suntem parte a guvernului, şi noi avem 40% încredere în sondaje ca partid şi cred că şi cei peste 1200 de primari PSD şi preşedinţi de consilii judeţene contează şi, în ecuaţia votului pentru anul viitor din decembrie.

Aceste mii de furnici sunt foarte atente la ce spun liderii. În România este foarte greu să păstrezi o coaliţie care să câştige alegerile, este foarte important ca mesajele să fie pozitive”, a declarat Valeriu Zgonea.

În ultima săptămână, liderii PNL şi PSD, înfrunte cu Crin Antonescu şi Victor Ponta, au lansat o serie de acuzaţii publice reciproce, vorbind inclusiv de riscul ruperii USL şi al căderii Guvernului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri