Victor Ponta: Foştii preşedinţi trebuie să fie senatori de drept

Data publicării:
ion iliescu traian basescu si emil constantinescu la 10 ani de nato - presidency.ro

„Sunt absolut convins - şi s-ar putea şi nu vreau să fie interpretat greşit, ca un semn de parti-pris pentru cineva care a fost sau vreun semn de simpatie pentru cineva care este acum preşedinte al României - cred că foştii preşedinţi ai României trebuie să fie senatori de drept”, a spus Ponta.

El a arătat că nu poţi să ceri unui fost preşedinte al României să meargă să candideze în colegiul de la Târgu Jiu contra sa şi eventual a lui Dan Diaconescu.

„Cred că necesitatea de a avea în Parlament foştii reprezentanţi ai celor mai înalte instituţii ale statului va duce cu siguranţă la ridicarea prestigiului pe care Senatul îl are în faţa cetăţenilor şi împreună putem să facem aceste lucruri departajaţi de bătălia electorală care uneori ne ocupă mult prea mult timp”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a făcut această declarație la ședința solemnă a Senatului, la care președintele Traian Băsescu nu a fost invitat, dar la care au participat foștii șefi de stat Ion Iliescu și Emil Constantinescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri