Victor Ponta i-a cerut președintelui retragerea decorației lui Laszlo Tokes

Data publicării:
VICTOR PONTA-resize Mediafax Foto-Octav Ganea-2

Scrisoarea va fi trimisă Administraţiei Prezidenţiale. Demersul premierului vine la doar câteva zile după ce a afirmat, într-o emisiune televizată, că este dispus să contrasemneze decretul de retragere a decoraţiei europarlamentarului, dacă preşedintele va emite un asemenea decret.

Laszlo Tokes a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu, în decembrie 2009, cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler.

"Am primit şi eu solicitarea din partea unor ONG-uri (...) prin care mi se cerea declanşarea procedurii. Eu nu am făcut altceva decât să mă adresez celui care are dreptul conform legii, preşedintele ţării. (...) Dacă preşedintele va declanşa procedura şi va emite decretul de retragere a decoraţiei, eu îl voi contrasemna", a spus Victor Ponta la un post de televiziune.

Preşedintele Traian Băsescu afirma recent că „nu îşi merită calitatea de cetăţean român cel care cerea mai zilele trecute ca Transilvania să fie trecută sub protectorat”, făcând referire la declarațiile lui Laszlo Tokes.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri