Victor Ponta: Ideea minorităților ca STS să fie sub control parlamentar e mai bună decât cea a Guvernului

Data publicării:
VICTOR PONTA-Mediafax Foto-Octav Ganea

Șeful Guvernului a făcut acestă declarație după discuțiile avute cu Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităților naționale din Camera Deputaților.

Domnul Pambuccian în numele grupului ca la proiectul de lege privind STS să încercăm să găsim, în parlament, o formulă chiar mai bună chiar decât cea propusă de Guvern. Și anume, Serviciul 112, care peste tot în Europa este la Ministerul de Interne, să treacă la Ministerul de Interne, iar STS să fie sub control parlamentar”, a declarat Victor Ponta.

Din punctul de vedere al Uniunii Social Democrate, cred că e o idee chiar mai bună decât a Guvernului și împreună, în Parlament, vom încerca să mergem pe această formulă. Îi vom consulta și pe colegii liberali, și pe cei de la celelalte grupuri parlamentare”, a adăugat premierul. 

Varujan Pambuccian a apreciat că este normal ca puterea și opoziția să aibă control asupra activității STS.

E logic pentru că rolul STS este să securizeze convorbirile care utilizează mijloace electronice, între toate instituţiile statului, şi atunci este normal ca şi puterea şi opoziţia să aibă un control asupra felului în care se realizează această securizare, în aşa fel încât să nu existe niciun fel de suspiciuni de nicio parte”, a spus Varujan Pambuccian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri