Victor Ponta îi răspunde lui Crin Antonescu: Înființarea USD nu încalcă protocolul USL

Data publicării:
ponta -resized - Mediafax-3

FOTO: MEDIAFAX

Preşedintele PSD, Victor Ponta, cel al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul PC, Daniel Constantin, au semnat, la 10 februarie 2014, protocolul alianţei electorale Uniunea Social Democrată (USD) pentru alegerile europarlamentare.

Președintele PNL a arătat, marți seara, că documentele semnate de USD încalcă articolul 9, punctul 8 din protocolul USL. Referindu-se la această alianță electorală social-democrată, Crin Antonescu a vorbit despre o „potențială înșelare a electoratului” și „încercarea de a substitui o titulatură”.

„Este o alianţă electorală care îşi propune fără niciun fel de teamă să câştige primul loc în încrederea electoratului român în confruntarea pe care o vom avea pe 25 mai, să dovedească capacitatea de a lucra împreună atât în structurile europene, în structurile naţionale, guvernamentale, parlamentare şi locale. Vreau să-i mulţumesc şi primarului general Sorin Oprescu care este astăzi invitatul Uniunii Social Democrate la acest moment special şi nu ascund faptul că îmi place foarte mult atunci când reuşim să fim uniţi”, a spus Victor Ponta în momentul semnării alianței electorale USD.

Protocolul USL, valabil până la 31 decembrie 2020, stipulează: „Cele două părţi nu vor accepta sau iniţia participarea separată în alte alianţe electorale”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri