Victor Ponta îl reclamă pe președinte la Parlament pentru că nu a fost delegat la Consiliul European

Data publicării:
Victor Ponta Guvern declaratii ianuarie 2014 - gov-1.ro

Actualizare 14:50: Victor Ponta a declarat astăzi că „România are o poziție foarte slabă”, deoarece președintele Traian Băsescu merge la Bruxelles.

Premierul a precizat că a mers la negocierile neoficiale din acest weekend.

„Președintele României, când va merge joi la Bruxelles, nu-l întreabă nimeni nimic că nu-l consideră nimeni un partener. Este vorba de Comisia Europeană care își va începe activitatea în noiembrie 2014, exact atunci când președintele Băsescu, cel mai târziu, va pleca din funcție. Deci avem o poziție de negociere foarte slabă, dincolo de faptul că, evident, toți liderii europeni știu în ce situație politică se află președintele țării. Îmi pare rău că orgoliul îl împiedică să se gândească la ce-i mai bine pentru țară”, a spus Victor Ponta.

Șeful Executivului a a precizat că România are ca prioritate păstrarea portofoliului Agriculturii, deținut în prezent de Dacian Cioloș.


Victor Ponta îi informează pe senatori că a cerut președintelui Traian Băsescu mandat să meargă el la Consiliul European și nu a primit niciun răspuns.

Mai mult decât atât, premierul se plânge că șeful statului nu a informat Guvernul de această deplasare și nu a cerut mandat de la Guvern, pentru că, potrivit legii, președintel ar trebui, dar nu este obligat, să ceară mandat de la Guvern când participă la Consiliul European. La rândul său, Guvernul trebuie să informeze Parlamentul în legătură cu acest mandat.

Nu este o situație nouă, asta deoarece la fiecare ședință a Consiliului European premierul Victor Ponta i-a cerut președintelui să reprezinte România, însă Traian Băsescu i-a acord o singură dată mandat să îl înlocuiască la discuțiile din Consiliu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri