Victor Ponta: Împreună cu Traian Băsescu o susțin pe Elena Udrea

Data publicării:
18022013 20ponta 20udrea-50156

„Eu, aseară, am întâlnit-o pe doamna Elena Udrea, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, și am asigurat-o că nu tot USL (o susține – n. red.). Eu, de exemplu, împreună cu domnul președinte Băsescu, cu cei de la Evenimentul zilei, de la Gândul și cu alții o susțin pe ea. Să nu dați o știre că e o ruptură în USL, cine susține pe Blaga, cine pe Udrea. Blaga nu există. Avem nevoie de opoziție care să ne critice toată ziua”, a spus Victor Ponta.

Tot astăzi, tensiuni au crescut în PDL. Liderul democrat liberal Vasile Blaga a acuzat-o pe Elena Udrea că face presiuni asupra organizaţiilor pentru a obţine sprijinul acestora la alegerile interne.

Vasile Blaga: Udrea ştie cam ce este prin USL, pentru că a fost şi la PSD şi la PNL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat astăzi că afirmaţiile Elenei Udrea privind o înţelegere a lui cu USL reprezintă „un mod de abordare incorect”, arătând că el a fost doar în PD, în schimb Elena Udrea a fost şi în PSD şi în PNL.

Vreau să răspund elegant, cu tot respectul, e un mod de abordare al domniei sale incorect. Domnul Băsescu a fost atacat la Convenţia din 31 mai 2001 că vinde partidul PSD, de cătrePetre Roman. Acum, eu am fost doar în PD sub diferitele lui forme: FSN care s-a rupt, atunci când mulţi nu aveau curaj, de Iliescu şi ai lui, am rămas în PD care a dat PDL”, a spus Vasile Blaga întrebat despre acuzaţiile Elenei Udrea la adresa sa.

Blaga a adăugat căElena Udreaştie cam ce este prin USL, deoarece a fost şi în PSD şi în PNL.

Liderul PDL Elena Udrea, candidat la şefia PDL, susţine, pe Facebook, că 22 de milioane de români ştiu că USL, Antena 3 şiDan Voiculescuîl vor pe Vasile Blaga preşedinte al PDL, ea adăugând: „Întrebarea este: de ce?”.

Victor Ponta: PDL şi Băsescu, prieteni cu FIDESZ şi Viktor Orban

Premierul Victor Ponta a mai declarat că PDL şi preşedintele Traian Băsescu sunt prieteni cu Fidesz şi Viktor Orban, el arătând că acest lucru nu trebuie uitat şi adăugând: „Să nu uităm cine e prieten cu duşmanii României”.

Când vorbeşti de Fidesz şi de Viktor Orban nu ai cum să nu vorbeşti de PDL, deTraian Băsescu. Domna Boagiu e colegă în conducerea PPE cu Viktor Orban. Deci, ei l-au propus pe domnul Tokes vicepreşedinte al Parlamentului European, deci ei sunt prieteni, să nu uităm lucrul ăsta, totuşi, cine e prieten cu duşmanii României”, a spus Ponta.

El a precizat că nu doreşte să se exprime în numele Parlamentului român pe scandalul diplomatic al steagurilor, arătând că, din punctul său de vedere, în continuare, nu există niciun fel de problemă între România şi Ungaria, cu atât mai puţin nu există o problemă între autorităţile române şi minoritatea maghiară din România.

Totuși, Parlamentul României ar putea adopta o poziţie publică în scandalul steagurilor secuieşti. Arborarea drapelului secuiesc pe clădirea Parlamentului ungar ar trebui să primească o ripostă pe măsură de la Legislativul român, sunt de părere mai mulţi senatori şi deputat.

Udrea: A fost clar o ironie

Elena Udreaa fost întrebată cum comentează faptul căVictor Pontaspunea mai în glumă mai în serios că ar susţine-o pe ea la preşedinţia PDL.

"A fost în mod clar o ironie. Domnul Victor Ponta, cred că ultimul pe care şi-l doreşte ca preşedinte al PDL aş fi eu", a răspuns Elena Udrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri