Sari la conținut

Victor Ponta: În conducerea PNL au rămas laşi şi impostori. Replica Alinei Gorghiu

 

Preşedintele PSD Victor Ponta şi copreşedintele PNL Alina Gorghiu s-au lansat, vineri, pe Facebook, într-un schimb de acuzaţii, social-democratul arătând că în conducerea PNL au rămas doar laşi şi impostori, iar Gorghiu replicând că premierul este obosit şi agresiv şi ar trebui să plece, notează Mediafax. 

Ponta a ţinut să răspundă printr-o postare pe Facebook la apelul PNL, care ceruse demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de ministru, înainte ca secretarul general al PSD să facă anunţul oficial.

„Acum se confirmă că la conducerea PNL au rămas doar laşi şi impostori! Nu cumva în 2012, PNL (alături de Dragnea şi tot ‪#‎USL‬) a iniţiat, votat şi promovat suspendarea lui Băsescu şi Referendumul pentru demitere? Nu cumva liderii PNL au făcut campanie cot la cot cu noi îndemnând oamenii să vina la vot? Nu cumva aţi ajuns toţi în Parlament pe spinarea celor 7,4 milioane de români? E clar că nu mai există liberali în conducerea PNL - doar pedelişti vopsiţi! Să vă fie ruşine!”, a scris Ponta pe Facebook.

În replică, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a scris, tot pe Facebook, că „Victor Ponta este din ce în ce mai obosit, iar efectele zdrobitoarei înfrângeri din campania prezidenţială se decontează, iată, la câteva luni”.

„E agresiv cu toată lumea, cu Preşedintele, cu presa, cu opoziţia, cu propriul partid. Îl sfătuiesc să admită că nu mai face faţă evenimentelor şi să plece”, a scris Gorghiu.

„Dacă însă insistă să găsească în PNL vinovaţii pentru tot ceea ce i se întâmplă, mă văd nevoită, chiar dacă nu îmi face nicio plăcere, să îi reamintesc câteva jaloane care i-au marcat cariera politică, în singurul stil pe care poate să îl înţeleagă”, a mai arătat aceasta.

Potrivit lui Gorghiu, „Victor Ponta şi-a construit întreaga carieră politică pe spinarea şi pe trădarea celor care au fost alături de el”.

„Mai întâi a fost cârca lui Adrian Năstase, care l-a numit şef al Corpului de Control şi l-a uns, ulterior, şi preşedinte al tinerilor pesedişti. Acum, Victor Ponta nu şi-l mai aduce aminte pe fostul premier, dar măcar nu se laudă şi cu a sa condamnare. Mai apoi, s-a suit în spinarea lui Mircea Geoană, care l-a numit purtător de cuvânt în campania sa prezidenţială, iar răsplata lui Victor Ponta a fost că nici măcar nu l-a votat. În 2009, Victor Ponta a ajuns ministru datorită prieteniei cu familia Cocoş-Udrea, a cărei arestare şi-a trecut-o recent în CV-ul politic. La Congresul în care a fost ales preşedinte al PSD, spinarea a fost reprezentată de Sebastian Ghiță, singurul de care încă nu s-a dezis. În fine, Victor Ponta nu ar fi ajuns niciodată premier dacă nu era cârca PNL, pe care s-a suit de două ori, în 2012. Bineînţeles că urmările au fost similare: Ponta l-a trădat pe Crin Antonescu pentru a candida el însuşi la preşedinţie”, a apreciat copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu îi adresează şi o întrebare premierului, în finalul postării de pe Facebook: ”Dle Ponta, unde au fost cei 7,4 milioane de români la care faceţi referire, atât de des, ca la un tezaur din proprietate personală, atunci când le-aţi cerut votul în noiembrie 2014?”.