Victor Ponta, în exclusivitate la Digi FM: „Nu mi se pare un Guvern bun”

Data publicării:
ponta grindeanu colaj

Victor Ponta a declarat, în direct la Digi FM, că el nu vede niciun motiv să fie dat jos Sorin Grindeanu. Fostul lider social democrat l-a atacat fără menajamante pe Liviu Dragnea, despre care spune că „nu acceptă pe nimeni altcineva în afară de el însuși și dacă nu poate fi el însuși să nu fie nimeni”.

victor ponta la camera de comert fb
Foto: Facebook / Victor Ponta

Discuția de la matinalul Digi FM a început cu o glumă a lui Cătălin Striblea, care a spus că Victor Ponta se pregătește să devină premier.

Nu mă pregătesc să fiu prim-ministru, Doamne fereşte! Nu stricaţi ziua oamenilor şi pe a mea, mai ales. Prima dată a fost vina dumneavoastră că am ajuns prim-ministru, acum, a doua oară, ar fi vina mea. Nu, nu. Scoateţi din calcul chestia asta. Să rămână Grindeanu că e foarte bine”, a spus Ponta.

Cătălin Striblea a fost curios să afle de la fostul premier de ce nu îl mai vor colegii pe Sorin Grindeanu. „Colegii nu au nimic cu Grindeanu, nu-l mai vrea... Știţi cum era în faimoasa carte, fratele cel mare. Toţi ceilalţi se supun voinţei fratelui cel mare, doar că voinţa fratelui cel mare, cârmaciului, cum îi zic eu colegului meu, domnului Dragnea, de data asta e mai ciudată și mai absurdă ca niciodată. Până la urmă, dumneavoastră ați înțeles de ce nu îi mai place de Grindeanu?”.

Matinalii Digi FM l-au întrebat pe Ponta care este vinovăția premierul, de ce nu mai este dorit de Dragnea. „Vinovăția lui e că nu e Liviu Dragnea şi că domnul Dragnea nu acceptă pe nimeni altcineva în afară de el însuși și dacă nu poate fi el însuși să nu fie nimeni. Până la urmă e problema PSD, ne sinucidem așa în grup frumos, și ne place. Dar acum Guvernul nu e al PSD-ului, e susținut de PSD, dar Guvernul e al României”, a declarat fostul prim ministru.

Cătălin Striblea a fost curios să afle și părerea lui Victor Ponta despre actualul Guvern, dacă i se pare bun. Răspunsul său a fost negativ, cu atacuri la miniștrii în funcție: „Nu, nu mi se pare un Guvern bun. Mi se pare că sunt miniștri care au ajuns acolo pe singurul criteriu al obedienței față de Liviu Dragnea și al apartenenței geografice că vin din Teleorman sau din Giurgiu. Dar nu i-a pus Grindeanu pe miniștrii ăia, i-a pus domnul Dragnea”.

Victor Ponta a vorbit și despre legea salarizării, mult discutată în ultimele zile: „Cu legea Salarizării oricum va ieși scandal când va începe să se aplice. Cu OUG13 va ieși scandal când va veni, din nou, la Parlament, conflictul este real și este între un om, Grindeanu, că așa sunt oamenii acolo în Banat, mai liniștiți, mai cuminți, pe mine m-a supărat că era prea cuminte, dar mă rog. Dragnea tot nu-l mai place că nu e suficient de obedient. Astea sunt chestiuni ale PSD, se întâlneștea Dragnea cu Grindeanu, se ceartă, se bat, dar de ce să schimbi un Guvern al României când vorba aia, te bate la ușă rectificarea, care probabil va fi negativă. Nu mai vorbesște nimeni de spitale, de medicamente, nu mai vorbește nimeni de faptul că nu ajuns salariile până la sfârșitul anului”.

„Vă pare rău că v-ați dat demisia din funcția de Președinte al PSD și ați lăsat partidul pe mâna lui Dragnea?”, l-au mai întrebat matinalii Digi FM pe Victor Ponta. „Nu, nu. Nu îmi pare rău pentru că nu cred că trebuia să fiu eu tot timpul. După cum știți se strânsese o chestie negativă asupra mea care se răsfrângea și asupra PSD și atunci m-am dat deoparte. Nu începe și nu se termină viața unei țări și a unui partid cu un om. Cum a zis Dragnea de Grindeanu. Nici viața PSD nu se termină dacă pleacă domnul Dragnea. S-ar putea să fie chiar mai bună”.

În încheiere, Bogdan Miu și Cătălin Striblea, l-au întrebat pe Victor Ponta dacă este adevărat zvonul conform căruia Liviu Dragnea i-a cerut demisia lui Sorin Grindeanu, iar premierul l-a refuzat categoric. “Nu am fost de față ca să pot sa fiu un martor ocular, dar foarte bine dacă l-a refuzat.”, a fost răspunsul fostului prim ministru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri