Sari la conținut

Victor Ponta, ironic către un sătean: Ştiţi cum să îmi spuneţi? Fă, Ponta!

 

"Ştiţi cum trebuie să îmi spuneţi? Fă, Ponta! Aşa să îmi ziceţi şi facem. Poate de data asta aud bine şi ăia cu camerele", a spus Ponta ironic.

Presa a relatat că, în aprilie, la vizita antrerioară, Ponta s-ar fi adresat ministrului Pană spunând: "Tu ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?".

Ponta i s-a adresat ministrului Apelor de data aceasta cu formula "doamna Doina Pană", iar când vicepremierul Liviu Dragnea încercat să-i spună "măi, Doina,", Ponta l-a apostrofat că "iar aud cine ştie ce".

Ponta şi Dragnea le-au promis localnicilor că nu vor mai fi inundaţi şi le-au făcut cadou o barcă pneumatică pentru un viitor muzeu.

"După noiembrie venim să facem muzeul bărcii", a continuat să glumească premierul Ponta.

Prim-ministrul le-a spus să păstreze barca doar ca amintire, iar după ce directorul Apelor Române a prezentat tehnologia modernă de construcţie a digului, Ponta le-a urat sătenilor să nu mai fie inundaţi în apă, ci în "vin" sau "ţuică".

"Bine, Doamne ajută, să nu vă mai găsesc în apă, da?! Dacă vă găsesc în altceva... în vin, în ţuică, da?! Nu în apă", s-a adresat Ponta localnicilor.

Un sătean care îi promisese, de altfel, o sticlă de ţuică premierului i-a spus că i-o va aduce al Cotroceni, fapt care l-a determinat pe Liviu Dragnea să ceară şi el o ţuică.

"Da', mie nu-mi dai o ţuică?", l-a întrebat Dragnea pe sătean, care i-a promis şi acestuia o sticlă.

Ponta a înmânat totodată primăriţei din comuna Ştorobăneasa, din care face parte satul Beiu, cheile unui microbuz şi a promis ajutor şi pentru alimentarea cu apă a comunei.

În luna aprilie, mai multe localități din județul Teleorman au fost afectate grav de inundații. Atunci, premmierul Victor Ponta și vicepremierul Liviu Dragnea au făcut o vizită în satul Beiu, cel mai grav afectat de inundații. Oficialii au inspectat atunci zona dintr-o barcă.