Victor Ponta, ironie la adresa lui Eduard Hellvig: „Eu aş propune axa Roma-Washington”

Data publicării:
sedinta de guvern 2015 ponta - gov 2 -2

Foto: gov.ro

„Dacă se schimbă axa Londra-Washington în Berlin-Washington, pentru că e la modă, eu aş propune să facem Roma-Washington. Că e Londra, Roma, Berlin... important e ca, în final, să fim cu toţii la Washington şi Bucureşti prezenţi. Cu siguranţă, pentru mine întotdeauna e o plăcere să merg întâi în Italia, la Roma, şi apoi în restul Europei”, a spus Victor Ponta, prezent la reședința ambasadorului Italiei la Bucureşti, unde a primit legitimaţia de italofon, potrivit Mediafax.

În luna ianuarie, Eduard Hellvig, noul şef al SRI, a scris pe blog că prioritatea fundamentală a anului 2015 este ancorarea mai pronunţată şi activă a României în ecuaţia securităţii euro-atlantice, pe axa Washington-Berlin-Bucureşti, înlocuind astfel Londra cu Berlin în axa lansată de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Eduard Hellvig a fost votat, luni, de plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, la șefia Serviciului Român de Informații, cu 498 de voturi „pentru” și 15 voturi „împotrivă”, din totalul de 513 parlamentari care și-au exprimat votul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri