Victor Ponta își explică postarea de pe Facebook

Data publicării:
dragnea ponta psd.ro

 

Premierul a precizat, la un post de televiziune, că nu ţinteşte spre funcţia de preşedinte sau spre cea de premier, ci vrea ca după alegerile prezidenţiale să schimbe regimul condus de Traian Băsescu cu unul complet diferit.

Victor Ponta le-a transmis, totodată, social-democraţilor că puterea nu trebuie să aparţină în totalitate celui care va câştiga scaunul de la Cotroceni.

Întrebat dacă va părăsi scena politică în luna noiembrie, liderul PSD a declarat că nu crede că va termina până în toamnă tot ce are de făcut şi a precizat că se va retrage atunci când proiectul la care s-a angajat va eşua sau va fi realizat.

Am vrut să dau un mesaj foarte clar legat de faptul că în noiembrie proiectul nu e Ponta preşedinte sau Tăriceanu preşedinte şi Ponta premier. Nu îmi doresc neapărat să am funcţia de preşedinte sau de premier ca să îmi trec încă ceva în CV. În noiembrie, proiectul e dacă schimbăm regimul Băsescu şi facem unul mai bun. (...) Al doilea lucru pe care am vrut să îl transmit a fost acela că e foarte important nu dacă e Ponta preşedinte sau premier, ci ce vrem să facem după. (...) Să vedem ce nu funcţionează în instituţiile statului, care instituţii au fost atât de pervertite, încât oamenii nu au încredere în ele. (...) Nu cred, nici după prezidenţiale, că toată puterea trebuie să fie în mâna unui om, preşedintele. Asta înseamnă că nu venim să spunem că PSD trebuie să aibă tot”, a declarat Victor Ponta.

„În noiembrie, după ce câştigăm această ultimă şi vitală bătălie, mă voi putea declara mulţumit de ce am realizat! Şi atunci îmi doresc să las locul în politică altora, mai tineri şi mai puţin marcaţi de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu îmi propun să recuperez cât voi putea de mult din timpul pe care în ultimii 13 ani NU l-am dat familiei şi celorlalte părţi bune şi frumoase din viaţa mea”, a scris săptămâna trecută Victor Ponta pe contul său de Facebook. 

Mesajul a stârnit stupoare și controverse, iar unii au văzut în aceasta o pregătire a anunțării candidaturii sale pentru prezidențiale. Vicepreședintele Liviu Dragnea a declarat duminică la Digi24 că va avea o discuție cu președintele partidului pe tema mesajului transmis pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri