Victor Ponta l-a lăudat în Bulgaria pe Traian Băsescu

Data publicării:
ponta bulgaria

„Ceea ce e bun în prima parte a anului 2013 se datorează și faptului că nu mai există acest război deschis între preşedinte, Guvern și Parlament. Evident că într-o stare de război între instituții nu puteam să avem nici stabilitate, nici o anumită strategie clară de implementat și aici, din acest punct de vedere, are merit și domnul preşedinte Băsescu că, după 9 decembrie, a acceptat să colaboreze cu Guvernul și Parlamentul, asta e o realitate. Acum dacă tot mă laudă dânsul, să-l mai laud și eu”, a declarat premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a dat o veste bună în ceea ce privește angajările în aparatul de stat. El spunea referitor la declarația vicepremierului Liviu Dragnea că se va reveni la sistemul de angajări 1 la 1. Victor Ponta susținea că acest lucru se va întâmpla îndată ce posturile neocupate vor fi scoase din schemă și a transmis acest lucru tuturor miniștrilor. Șeful Executivului a dat garanții că deblocarea angajărilor se va întâmpla înainte de prima rectificare bugetară, adică undeva la începutul lunii iunie.

Victor Ponta a mai vorbit și despre șansele crescute pe care țara noastră le are în acest moment la un nou acord cu Fondul Monetar Internațional din moment ce acord aflat acum în derulare va expira, adică în data de 30 iunie.

Foștii premieri nu cred în laudele lui Traian Băsescu

Recentele laude ale preşedintelui Traian Băsescu la adresa lui Victor Ponta nu sunt împărtăşite şi de foştii premieri PDL. Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu, care au fost şi ei elogiaţi de şeful statului, spun că guvernul USL este departe de a merita cuvinte de apreciere.

Fostul premier Emil Boc crede că Victor Ponta rămîne corigent la capitolul măsuri economice.

„Dacă Ponta poate avea un merit, poate avea că nu a stricat ceea ce am făcut noi, dar, dacă ne uităm cu ochi lucizi, la ce face în afară de asta putem constata un mare zero absolut. Deci nu percep ca pe o laudă, percep ca pe o realitate”, a spus Emil Boc.

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu e de părere că aşa-zisele elogii ale preşedintelui sunt, în realitate, o formă aparte de ironie.

„Când lauzi pe cineva că nu a făcut rău, nu e laudă. Lauzi repetentul că a venit la ore (…) că a venit la extemporal şi a luat nota trei. E o ironie foarte groasă. Ponta înţelege mai greu umorul preşedintelui. Domnul preşedinte nu l-a lăudat, să fie clar, a avut o adresare extrem de ironică la adresa domnului Ponta”, a declarat Mihai răzvan Ungureanu, potrivit MEDIAFAX.

Relaţia preşedintelui cu premierul a cunoscut însă şi momente tensionate, mai ales anul trecut.

Odată însă cu învestirea celui de-al doilea cabinet Ponta, preşedintele şi prim-ministrul au încheiat un acord de coabitare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri