Victor Ponta, la BBC: Turismul pentru ajutoare sociale, „o problemă a romilor”

Data publicării:
19032013 20ponta-55739

Victor Ponta a fost invitat la emisiunea HARDtalk, difuzată marți de BBC World News. „Potrivit studiilor noastre, doar cei care au rude aici, în Regatul Unit, mai vor să migreze în Regatul Unit”, a spus premierul, care a admis că există și pericolul ca unii români să încerce să profite de sistemul de protecție socială din Marea Britanie.

„Este o situație aparte a comunității rome și, aici, sunt de acord că aceasta constituie o îngrijorare reală pentru toate țările, Franța, de exemplu, Germania, Regatul Unit. Trebuie să avem o strategie pentru comunitatea romă și am încercat să implementăm o strategie împreună cu Uniunea Europeană, pentru a reintegra comunitatea romă în România”, a declarat Victor Ponta, la HARDtalk.

„Această problemă nu se va ameliora în câteva luni. Este nevoie de timp, de multe eforturi din partea tuturor celorlalte state. Dacă vorbim de românii obișnuiți, nu avem de-a face cu o migrație doar pentru ajutoare sociale, este o migrație normală, în Uniunea Europeană”, a precizat șeful Guvernului.

„Este o problemă cu comunitate romă” a insistat premierul, care i-a spus moderatoarei Zeinab Badawi că este implicat total în colaborarea cu guvernele europene pentru rezolvarea problemei imigrației.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri