Victor Ponta: La Camera Deputaților trebuie să avem 300 de aleși

Data publicării:
ponta

„Trebuie să trecem proiectul de reviziuire a Constituției de Senat până la sfârșitul sesiunii și îi rog pe toți membrii comisiei și pe senatori să facă un efort să nu plece în vacanță fără textul adoptat în Senat. În acest fel putem să-l transmitem în timpul verii, să mai avem dezbateri, să discutăm, să transmitem către Comisia de la Veneția textul, în septembrie să îl adoptăm în Camera Deputaților și în octombrie să avem referendum. Dacă trecem de octombrie, ideea cvorumului va fi din ce în ce mai dificilă”, a declarat Victor Ponta.

„Este la Senat legea privind referendumul și de aceea o să vă rog pe cei din comisia specială coordonată de domnul Zgonea, dar în baza discuțiilor pe care le avem în grupuri și în USL, să progresăm cu legea electorală. Aici suntem în stadiul următor: la Camera Deputaților tot USL-ul suntem de acord că trebuie să revenim la sistemul proporțional, care se practică, dealtfel, în toate țările europene, mai puțin în Marea Britanie.

La Senat e o mică dispută între conducerea USL și între senatori. Noi propusesem ca senatorii să fie aleși uninominal, senatorii propun să fie aleși proproțional. Pe mine mă înteresează să luăm o decizie împreună, nu are rost să o impunem, dar mesajul foarte clar asupra căruia nu putem să dăm înapoi (Victor Ponta și Crin Antonescu – n.r.) este cel al numărului de parlamentari. La Camera Deputaților rămân 300, la Senat o să vedem câți sunt, 80-100, în funcție de sistemul de vot pe care îl adoptăm”, a mai spus premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri