Victor Ponta, la Digi24: Dacă cineva accesează în mod regulat programe sociale, trebuie să existe o sancțiune

Data publicării:
ponta RESIZE -Mediafax Foto-Liviu Adascalitei

„Ideea celor patru state mi se pare corectă. Dacă cineva în mod regulat merge într-unul dintre cele patru state ca să acceseze programe sociale, trebuie să existe o sancțiune. Problema e că nu e normal, am vorbit și cu reprezentanții britanici, și în Franța, nu e normal să sancționezi populația unei țări pentru că există cazuri de acest tip.

În plus, ce mecanism se poate aplica? Dacă noi nu intrăm în Schengen, nu înseamnă că nu vor mai fi romi în Franța sau Germania. Prin aceste măsuri sunt sancționați cei care vor turism, schimburi culturale. Cred că e și un pic de agitație politică pe acest subiect. Când sunt alegeri e ușor să spui că problemele nu sunt interne”, a declarat Victor Ponta, la Digi24.

Românii care pleacă în statele europene cu singurul scop de a obţine asigurări de sănătate sau locuinţă au toate şansele să nu mai beneficieze de ele.

Cei patru oficiali occidentali din Germania, Austria, Marea Britanie şi Olanda vor ca imigranţilor prinşi cu fraude să li se interzică accesul pe teritoriul statului de pe urma căruia au beneficiat nejustificat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri